αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος θα γίνει καλός leader (με επίκεντρο τον άνθρωπο)

Τέσσερα σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος θα γίνει καλός leader (με επίκεντρο τον άνθρωπο)

Είτε συμφωνείτε είτε όχι με την ιδέα ότι «everything rises and falls on leadership», καμία εταιρεία δεν μπορεί πραγματικά να αναπτυχθεί χωρίς πρώτα να αναπτυχθούν ηγέτες. Για να αναπτυχθούν ηγέτες που στη συνέχεια θα αναπτύξουν εταιρείες, η εστίαση θα πρέπει να είναι στην ανάδειξη ηγετών με επίκεντρο τον άνθρωπο, που φιλοδοξούν να ηγηθούν υπηρετώντας πρώτα τους άλλους, λέει το αμερικανικό inc.com. Έτσι μπορεί να έρθουν μερικά μεγάλα αποτελέσματα αμέσως μετά.

Tο ταξίδι προς την σπουδαία ηγεσία είναι ένα ταξίδι που έχει να κάνει με την νοοτροπία και την συνεχή προσωπική ανάπτυξη. Εδώ είναι λοιπόν 4 σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος θα γίνει σπουδαίος leader, έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Έτσι όπως τα παρέθεσαν μερικοί business executives στο inc.com. Απλές κινήσεις που μπορείς να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις ακόμα και σήμερα.

1# Να είσαι ανθρώπινος. «Όταν οι ηγέτες αφιερώνουν χρόνο για να κατανοήσουν τους υπαλλήλους τους ως ανθρώπους πρώτα, και μετά εφαρμόζουν αυτή την κατανόηση στο πλαίσιο της επιχείρησής τους, δημιουργούν μια ομάδα πιο βαθιά ‘συνδεδεμένη’ με τον σκοπό του Oργανισμού», λέει ο Monte Williams, ιδρυτή της ALEU-The Leadership Development Company. Ως ηγέτης, είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργήσετε τον χρόνο για να ‘συνδεθείτε’ με την ομάδα σας σε ανθρώπινο επίπεδο. Ο Williams προσθέτει: «Η αίσθηση της ανθρώπινης σύνδεσης είναι αυτή που φέρνει τις πιο καινοτόμες λύσεις στις πιο περίπλοκες προκλήσεις της επιχείρησης. Ως ηγέτες, γινόμαστε κύριοι συντονιστές αυτής της διαδικασίας όταν ‘συνδεόμαστε’ με τις ομάδες μας ως άνθρωποι και όχι ως ανώτεροι».

2# Νοοτροπία συνεχούς μάθησης. Όταν έχεις το μυαλό σου ανοιχτό και δίνεις φωνή σε όλους στον Οργανισμό σου, κάθε αλληλεπίδραση είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη — προσωπικά και επαγγελματικά. Μόλις ένας Οργανισμός φτάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο ωριμότητας, μπορεί να είναι δελεαστικό για τους ηγέτες να αποφύγουν την… επανεφεύρεση του τροχού. Αλλά ωθώντας τον εαυτό σας να συνεχίσει να μαθαίνει, είναι λιγότερο πιθανό να καταλλήξετε να κάνετε τα πράγματα «όπως γίνονταν πάντα».

3# Αξιοποίησε την ενσυναίσθηση για να βελτιώσεις την επικοινωνία. Οι περισσότεροι ηγέτες συμφωνούν ότι οι επιχειρήσεις καταλήγουν τελικά σε ένα πράγμα – τις ανθρώπινες σχέσεις. Και ένα βασικό χαρακτηριστικό που βοηθά στην καλλιέργεια αυτών των σχέσεων είναι η ενσυναίσθηση. «Οι ομάδες σας περνούν τουλάχιστον 40 ώρες μαζί κάθε εβδομάδα, επομένως είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν περιστασιακές διαφωνίες. Ωστόσο, όταν χτίσετε ένα περιβάλλον με ενσυναίσθηση, προωθείτε την κατανόηση των διαφορετικών απόψεων, μετριάζοντας τις διαφωνίες και βοηθόντας την ομάδα σας να φτάσει στις αποφάσεις πιο γρήγορα» λέει ο Will Bartholomew, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της D1 Training. Βοηθήστε τους ανθρώπους να καταλάβουν τους άλλους καλύτερα.

4# Στόχος η ανάπτυξη σχέσεων. Η οικοδόμηση σχέσεων δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη. Η απλή πρακτική του να λες καλημέρα στα μέλη της ομάδας, η ικανότητα να προσφωνείς κάποιον με το όνομά του ή να ‘συνδέεσαι’ μαζί του με μια στιγμή ή ιστορία που έχει σημασία για αυτόν, δείχνει ότι οι άνθρωποι και οι σχέσεις είναι προτεραιότητα πέρα ​​από το κέρδος. Όλο αυτό καταλήγει σε κάτι αρκετά απλό: Δείχνει ότι ενδιαφέρεστε για εκείνους που καθοδηγείτε σε ανθρώπινο επίπεδο και δεν τους αντιμετωπίζετε σαν υπαλλήλους τους οποίους απλά χρειάζεστε για να ολοκληρώσουν εργασίες για εσάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + eleven =