αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ευφυείς άνθρωποι

Τέσσερα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ευφυείς άνθρωποι

Μπορεί οι ευφυείς άνθρωποι συχνά να φτάνουν στην επιτυχία. Ωστόσο, η ζωή τους δεν είναι πάντα εύκολη. Όσο κι αν φαίνεται απρόσμενο, έχουν και αυτοί τις δικές τους δυσκολίες και προκλήσεις να αντιμετωπίσουν.

Παρά την εξυπνάδα τους, υπάρχουν 4 συνηθισμένα προβλήματα που οι έξυπνοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν στη διαδρομής τους.

Η πίεση της επιτυχίας

Γονείς, δάσκαλοι, συνάδελφοι τους πιέζουν να επιτύχουν αλλά και οι ίδιοι δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο από τον εαυτό τους. Συνδέουν την καριέρα τους και την χρηματική ή ακαδημαϊκή τους επιτυχία με την αξία τους σαν άτομα. Παραμελούν την κοινωνική τους ζωή και την διασκέδαση ώστε να δουλέψουν περισσότερο. Αν αποτύχουν να φέρουν σε πέρας τα μεγαλόπνοα και απαιτητικά σχέδια τους τότε μπορεί ο θυμός τους να είναι τεράστιος και να πέσουν ακόμα και σε κατάθλιψη.

Υπερανάλυση

Οι έξυπνοι άνθρωποι θα κοιτάξουν τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση. Απλές αποφάσεις όπως τι θα φάνε για βραδινό ή αν πρέπει να στείλουν βιογραφικό για μία δουλειά, μπορούν να τους οδηγήσουν σε υπερανάλυση.

Υπεραναλύουν τα πάντα με αποτέλεσμα να θεωρούν δύσκολο το να πάρουν μία απόφαση εκεί που οι υπόλοιποι άνθρωποι θα ενεργήσουν χωρίς δεύτερες σκέψεις. Ο χρόνος που σπαταλάνε στην υπερανάλυση τους οδηγεί σε πνευματική παράλυση και δυσκολεύονται πολύ στο να πάρουν μία τελική απόφαση. Θυμήσου και το άρθρο: Τέσσερις τακτικές που εφαρμόζουν οι πετυχημένοι άνθρωποι για να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις.

Όταν είσαι πάνω από τον μέσο όρο… μπορεί να σε δυσκολέψει

Οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να συνάψουν σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Οι άλλοι άνθρωποι πολλές φορές τους αντιμετωπίζουν ως επιδειξιομανείς ενώ στην ουσία οι ευφυείς τύπου παρουσιάζουν τα πράγματα με τον τρόπο που τα βλέπουν.

Είναι συχνά δύσκολο για αυτούς να διδάξουν στους άλλους κάτι που οι ίδιοι έχουν κατανοήσει πολύ εύκολα και οι άλλοι είναι δύσκολο να τους καταλάβουν. Κάτι που γι΄ αυτούς μοιάζει πολύ εύκολο, μπορεί να μοιάζει εξαιρετικά περίπλοκο στον μέσο άνθρωπο. Σενάρια που τους τραβούν την προσοχή και διασκεδάζουν με αυτά, μπορεί να φανούν τελείως εξωγήινα σε εμάς. Και όπως ακριβώς ένας εξωγήινος, έτσι και αυτοί θεωρούν πολύ δύσκολο το κατόρθωμα να αναπτύξουν σχέσεις και επαφές με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Η άγνοια… είναι ευτυχία

Ένας ιδιοφυής άνθρωπος είναι ικανός να αντιληφθεί συνδέσεις και μοτίβα στον κόσμο και στην ιστορία που διαφεύγουν της προσοχής άλλων ανθρώπων.

Επειδή μπορούν να δουν τι κρύβεται πίσω από το προφανές και να προβλέψουν λίγο πολύ τι πρόκειται να συμβεί δυσκολεύονται να βρουν την ευτυχία σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ανθρώπους. Φανταστείτε να μπορούσατε να δείτε το μέλλον και οτι κάτι κακό να επρόκειτο να συμβεί αλλά κανείς δεν θα σας καταλάβαινε ακόμα και αν άκουγε αυτά που θα του λέγατε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 3 =