αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤέσσερα απλά σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σε μια δουλειά που υποτιμούν τις δυνατότητες σου

Τέσσερα απλά σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σε μια δουλειά που υποτιμούν τις δυνατότητες σου

Το να γνωρίζετε την αξία σας είναι ζωτικής σημασίας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον. Αλλά μερικές φορές, δεν είναι πάντα ξεκάθαρο εάν εκτιμάτε η αξία σας πραγματικά από τον εργοδότη σας.

Η αναγνώριση των ενδείξεων της υποτίμησης στην εργασία μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. Έχει να κάνει με την κατανόηση των λεπτών υποδείξεων που υποδηλώνουν ότι μπορεί να πουλάτε τον εαυτό σας «φθηνά» ή να σας θεωρούν δεδομένο.

Το να εντοπίσεις αυτά τα σημάδια δεν είναι πάντα τόσο απλό όσο ακούγεται.

Μπορούν να είναι διακριτικά, κρυμμένα στις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις και στις εργασιακές μας ευθύνες.

Αν παρατηρήσετε αυτά τα 4 σημάδια, το πιθανότερο είναι ότι σίγουρα σας υποτιμούν στη δουλειά σας.

1) Έλλειψη αναγνώρισης

Ένα από τα σημάδια υποτίμησης στη δουλειά είναι η έλλειψη αναγνώρισης.

Αφιερώνετε ώρες, κάνετε το επιπλέον μίλι και υπερβαίνετε τα tasks της θέσης σας. Αλλά φαίνεται ότι οι προσπάθειές σας περνούν απαρατήρητες…

Σε κάθε εργασιακό περιβάλλον, η αναγνώριση παίζει καθοριστικό ρόλο στην ικανοποίηση των εργαζομένων.

Είναι μια σαφής ένδειξη ότι οι συνεισφορές σας έχουν σημασία και εκτιμώνται.

Αλλά αν σας παραβλέπουν συνεχώς, εάν η σκληρή δουλειά σας δεν αναγνωρίζεται ή δεν ανταμείβεται ποτέ, είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι δεν σας εκτιμούν όπως θα έπρεπε.

2) Δεν υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης

Μια άλλη ‘κόκκινη σημαία’ είναι η έλλειψη ευκαιριών ανάπτυξης. Έχει συμβεί σε πολλούς από εμάς, ειδικά στα χρόνια της Ελληνικής κρίσης.

Σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον, οι εργοδότες θα πρέπει να επενδύσουν στην εξέλιξή σας. Θα πρέπει να προσφέρουν εκπαίδευση, καθοδήγηση και ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Εάν είστε συνεχώς κολλημένοι στο ίδιο μέρος χωρίς καμία πιθανότητα να αναπτυχθείτε ή να εξελιχθείτε, αυτό είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι είστε υποτιμημένος στη δουλειά σας.

3) Υπερφορτωμένος με δουλειά

Μπορεί να έχεις ένα πρόγραμμα με πολλές εργασίες. Αλλά είναι άλλο να πνίγεσαι συνεχώς στις εργασίες.

Εάν είστε πάντα το άτομο που επιθυμείτε επιπλέον εργασία, μπορεί να υποδηλώνει ότι ο χρόνος και οι προσπάθειές σας δεν εκτιμώνται κατάλληλα.

Αν και είναι σημαντικό να δείξετε πρωτοβουλία και προθυμία να αναλάβετε καθήκοντα, είναι εξίσου σημαντικό για τους εργοδότες να σέβονται τον φόρτο εργασίας σας και να διασφαλίζουν ότι είναι διαχειρίσιμος.

Εάν αυτή η ισορροπία λείπει, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην σας εκτιμούν όπως θα έπρεπε. Είσαι απλά το άτομο… για όλες τις δουλειές.

4) Δεν ζητούν ποτέ τη γνώμη σας για αποφάσεις

Νιώθετε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντα χωρίς τη συμβολή σας, ακόμα και αυτές που επηρεάζουν άμεσα τη δουλειά σας; Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είστε υποτιμημένοι στη δουλειά.

Σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον, η γνώμη του καθενός έχει σημασία.

Οι εργοδότες που εκτιμούν το προσωπικό τους θα αναζητήσουν συχνά τη συμβολή τους πριν λάβουν σημαντικές αποφάσεις. Κατανοούν ότι οι υπάλληλοί τους έχουν μοναδικές οπτικές και ιδέες που μπορεί να είναι επωφελείς για την εταιρεία. Είναι απαραίτητο να εργάζεστε σε ένα περιβάλλον όπου αισθάνεστε ότι σας ακούν και οι συνεισφορές σας γίνονται σεβαστές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =