αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο «αέρα» η ΔΕΘ 2020- Πιθανή η ματαίωση της λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Στο «αέρα» η ΔΕΘ 2020- Πιθανή η ματαίωση της λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Προς ματαίωση οδεύει, σύμφωνα με πληροφορίες που παραθέτει το Βήμα, η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα αυξημένα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη – και γενικά στη Βόρειο Ελλάδα – φαίνεται ότι οδηγούν τους επιστήμονες στην απόφαση να μην πραγματοποιηθεί φέτος η διεθνής έκθεση.

Η ΔΕΘ έκανε τα πρώτα εορταστικά της εγκαίνια τον Οκτώβριο του 1926, διέκοψε τη λειτουργία της στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και από το 1966 πραγματοποιείται ανελλιπώς.

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του ΑΝΤ1 για το αν θα περιμένουμε από τον πρωθυπουργό ανακοινώσεις ελαφρύνσεων και άλλων μέτρων για την οικονομία από την κυβέρνηση στη φετινή ΔΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά «κατ΄αρχάς να γίνει η Έκθεση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διοργάνωσή της δεν είναι ακόμη βέβαιη.

Και έσπευσε να συμπληρώσει: «Eίμαστε σε μία φάση που παρατηρούμε όλα τα δεδομένα τα επιδημιολογικά και είμαστε σε θέση να αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας. Το θέμα είναι ότι μέσα στις αρχές του Φθινοπώρου ότι και να γίνει θα δείτε το σχέδιο μας, γιατί δεν μπορεί να κατατεθεί το σχέδιο μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς να έχει προηγηθεί εσωτερική διαβούλευση».

Ακόμη, ανέφερε ότι «φέτος είναι μία χρονιά που είδαμε να αναβάλλονται Ολυμπιακοί Αγώνες. Βλέπουμε ότι πολύ μεγάλα γεγονότα στην Ευρώπη για παράδειγμα όπως το Οkotberfest 2020 στη Γερμανία αναβάλλεται. Εμείς θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή των ειδικών. Δεν θα κάνουμε τίποτα διαφορετικό».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετοιμάζουν lockdown στη Θεσσαλονίκη μετά τον 15αύγουστο, αν δεν «πέσουν» τα κρούσματα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =