αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτα ZARA θα μπορείς να πουλήσεις τα ρούχα που δεν φοράς- Έρχεται στην Ελλάδα η νέα υπηρεσία

Στα ZARA θα μπορείς να πουλήσεις τα ρούχα που δεν φοράς- Έρχεται στην Ελλάδα η νέα υπηρεσία

Στην Ελλάδα αναμένεται να έρθει μέσα στο προσεχές διάστημα το Zara Pre-owned. Η υπηρεσία του κολοσσού της μόδας η οποία λειτουργεί ήδη στη Βρετανία και επιτρέπει στους πελάτες να επιδιορθώσουν ρούχα που έχουν αγοράσει από τα καταστήματα Zara, ανεξαρτήτως του πότε τα αγόρασαν. Η υπηρεσία θα περιλαμβάνει αντικατάσταση κουμπιών, φερμουάρ, επιδιόρθωση στριφωμάτων και άλλα, και θα διατίθεται τόσο στα καταστήματα όσο και online.

Επίσης μπορούν να πουλήσουν τα μεταχειρισμένα ρούχα τους αλλά και να αγοράσουν ρούχα Zara από δεύτερο χέρι, χρησιμοποιώντας την ειδική πλατφόρμα. Παράλληλα, οι καταναλωτές μπορούν να δωρίζουν ρούχα που δεν θέλουν, ανεξαρτήτως του brand, σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Όπως είπε τον περασμένο Νοέμβριο, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων 9μήνου του ομίλου ο Óscar García Maceiras, CEO της Inditex, η φιλοδοξία είναι να αναπτυχθεί το πρόγραμμα Zara Pre-owned σε περισσότερες αγορές το 2023.

Η προσπάθεια της Zara να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των ρούχων της έρχεται σε μία εποχή που οι αλυσίδες του fast fashion δέχονται έντονες επικρίσεις για τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο, καθώς ευθύνονται έως και για το 10% των εκπομπών ρύπων παγκοσμίως.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two − 2 =