αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτα σκαριά η άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

Στα σκαριά η άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

Την πρόωρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για να ξεφουσκώσει ο λογαριασμός με τις πληρωμές στην Εφορία και να δοθούν ανάσες σε 650.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις εξετάζουν στην κυβέρνηση για να κάνουν την έκπληξη μετά τη φορολόγηση με τα τεκμήρια. Το σχέδιο που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι, προβλέπει έκπτωση 100% από το τέλος επιτηδεύματος που θα ισχύσει από τα φετινά εισοδήματα αντί του 2025 που προέβλεπε το αρχικό σενάριο, με τις οριστικές αποφάσεις να λαμβάνονται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους οπότε και θα υπάρχει ασφαλής εικόνα με τα ακριβή δημοσιονομικά περιθώρια στον προϋπολογισμό.

Στόχος πάντως είναι φέτος να ξηλωθεί και η τελευταία κλωστή από το πουλόβερ με τα χαράτσια του μνημονίου, καθώς ένα από αυτά είναι και το τέλος επιτηδεύματος που θέτει φραγμό στην επιχειρηματικότητα, επιβαρύνοντας οριζόντια επαγγελματίες, αμειβόμενους με μπλοκάκι και επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το ύψος των κερδών και τη φοροδοτική τους ικανότητα.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, το κόστος για τα κρατικά ταμεία από την πλήρη κατάργηση του τέλους ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να αναζητείται ο ανάλογος δημοσιονομικός χώρος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 7 =