αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε υψηλό εξαμήνου ο χρυσός, ανεβασμένες και οι χρυσές λίρες- Κερδισμένοι όσοι αγόρασαν στα χαμηλά του Οκτωβρίου

Σε υψηλό εξαμήνου ο χρυσός, ανεβασμένες και οι χρυσές λίρες- Κερδισμένοι όσοι αγόρασαν στα χαμηλά του Οκτωβρίου

Οι τιμές του χρυσού σκαρφάλωσαν σε υψηλό έξι μηνών τη Δευτέρα, υποστηριζόμενες από το ασθενέστερο δολάριο των ΗΠΑ και από τα στοιχήματα ότι η Fed έχει τελειώσει με τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων της, ενώ το επίκεντρο μετατοπίστηκε στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,4% στα 2.010,87 δολάρια ανά ουγγιά, αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 16 Μαΐου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι αγόρασαν στα χαμηλά του Οκτωβρίου, όταν ο χρυσός είχε “βουτήξει” στα 1.830 ευρώ, είναι στα σίγουρα κερδισμένοι. Ανάμεσα σε αυτούς και όσοι αγόρασαν χρυσές λίρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, στις 2 Οκτωβρίου, η τιμή της χρυσής λίρας παλαιάς κοπής 477,22 ευρώ, ενώ μόλις χθες- και χωρίς να έχει λήξει το νέο ράλι του χρυσού- η τιμή της είχε ξεπεράσει τα 503 ευρώ. Με απλά λόγια, έκανε “άλμα” 5,5% σε λιγότερο από δύο μήνες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 12 =