αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε τι θα μετατραπεί το ακίνητο της Softex

Σε τι θα μετατραπεί το ακίνητο της Softex

Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης με την IQ ATHENS Μ.Α.Ε. (“IQ ATHENS”), 100% θυγατρική του ομίλου Dimand, προχώρησε η Alpha Bank, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ). Η χρηματοδότηση αφορά το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας για την αγορά ακινήτου στον Ελαιώνα (ακίνητο Softex) και την ανάπτυξη σύγχρονου συγκροτήματος γραφείων, το οποίο θα περιλαμβάνει κτίρια βελτιωμένης ενεργειακής συμπεριφοράς και χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Το έργο

Tο έργο αφορά την ανέγερση και ανακαίνιση συνολικά 10 κτιρίων, με σκοπό την εκμίσθωσή τους. Η συνολική επιφάνειά τους πρόκειται να ανέλθει σε 79.202 τ.μ., εκ των οποίων τα 47.007 τ.μ. αφορούν ανωδομή και τα 32.195 τ.μ. αφορούν τα υπόγεια, σε οικόπεδο συνολικής επιφανείας 49.125,42 τ.μ. Η ανάπτυξη στοχεύει στην πιστοποίηση LEED στο υψηλό επίπεδο GOLD και φέρει προδιαγραφές ενεργειακής βαθμολογίας κατά ΚΕΝΑΚ Α+. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εγκατάσταση συστημάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης, σε υλικά χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, στην αναβαθμισμένη ποιότητα εσωτερικού περιβάλλοντος και την υγεία και ευεξία των χρηστών. Το εν λόγω οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται επί των οδών Ιεράς Οδού, Χαρτεργατών και Αγίου Πολυκάρπου, στην περιοχή Ελαιώνας του Δ. Αθηναίων, ανήκε στην Αθηναϊκή Χαρτοποιία, περιλαμβάνοντας συγκρότημα βιομηχανικών κτιρίων, κτιρίων παραγωγής και αποθηκών.

Το επενδυτικό σχέδιο, συνολικού επιλέξιμου κόστους ύψους 152,22 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 106,44 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή του ΤΑΑ στην επένδυση να ανέρχεται σε ποσοστό 40% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 70% του κόστους του επενδυτικού προγράμματος.

Η IQ ATHENS ανήκει 100% στον όμιλο της Dimand, η οποία, ως μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στον χώρο της ανάπτυξης ακινήτων, από την αρχή της λειτουργίας της, το 2005, έχει ενσωματώσει τη φιλοσοφία των “πράσινων” κτιρίων στον πυρήνα της δραστηριότητάς της, δημιουργώντας μια νέα αγορά στο real estate και αποτελώντας πρότυπο διεθνώς. H επιχειρηματική της δραστηριότητα εστιάζεται στην υλοποίηση αστικών αναπλάσεων μεγάλου μεγέθους, σύγχρονων βιοκλιματικών κτιρίων γραφείων και σύνθετων έργων μικτών χρήσεων, ενώ έχει αναπτύξει το 44% των πράσινων κτιρίων στην Ελλάδα που είναι πιστοποιημένα με LEED BD+C.

Η υπογραφείσα σύμβαση αποτελεί κινητήριο μοχλό ώστε να πραγματοποιηθεί ακόμα μία σημαντική επένδυση στην περιοχή του Ελαιώνα, που αλλάζει μορφή με την υλοποίηση του εμβληματικού έργου αστικής ανάπλασης, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Alpha Bank.

Παράλληλα, επιβεβαιώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της τράπεζας στη χρηματοδότηση έργων ανάπτυξης ακινήτων που αλλάζουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών της Αθήνας και άλλων μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =