αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να διαχειριστείς ένα άτομο που μιλάει «χωρίς φίλτρα»: Εδώ είναι 4 έξυπνα tips

Πως να διαχειριστείς ένα άτομο που μιλάει «χωρίς φίλτρα»: Εδώ είναι 4 έξυπνα tips

Οι άνθρωποι που δεν έχουν φίλτρο είναι εκείνοι που λένε ακριβώς αυτό που σκέφτονται. Ωστόσο, το να μοιράζεστε κάθε σκέψη σου, συχνά έχει… επιπτώσεις.

Οι άνθρωποι που λένε τη γνώμη τους χωρίς φιλτράρισμα έχουν ορισμένες συνήθειες. Μερικές φορές αυτές οι συνήθειες είναι εντάξει, και μερικές άλλες είναι ενοχλητικές.

Υπάρχουν συνήθειες που εκδηλώνουν σε τακτική βάση. Αυτές οι συνήθειες είναι καλές ή κακές, μια ανάμεικτη κατάσταση, θα έλεγε κανείς.

Για μερικούς ανθρώπους, οι συνήθειες είναι ως επί το πλείστον ενοχλητικές και πρέπει να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν την ενοχλητική συμπεριφορά.

Για παράδειγμα, τέτοιοι άνθρωποι μπορεί να λένε τα πιο ακατάλληλα πράγματα σε λάθος άτομα ή τη λάθος στιγμή, Ναι, είναι άβολο και περίεργο αν μιλάτε δυνατά σε δημόσιο χώρο για την τρέχουσα κατάσταση υγείας του φίλου σας.

Τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 4 χρήσιμα tips για να διαχειριστείς ένα τέτοιο άτομο.

1. Εκτιμήστε το ειλικρινές κομμάτι

Να έχετε πάντα υπόψη σας ότι οι άνθρωποι χωρίς φίλτρο είναι ειλικρινείς, και αυτό το κομμάτι είναι η θετική πτυχή. Όταν αντιμετωπίζετε τις αρνητικές πτυχές, μην το ξεχνάτε αυτό.

2. Υπενθυμίστε τους να συγκρατηθούν

Συνεχίστε να υπενθυμίζετε στον φίλο/ συνάδελφο σας που μιλάει ελεύθερα ότι δεν χρειάζεται… να συζητούνται όλα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι καλύτερο να μην ειπωθούν όταν πρόκειται για την ανταλλαγή πληροφοριών.

Αν και ο φίλος ή το μέλος της οικογένειάς σας που λέει πολλά μπορεί να μην το καταλάβει αυτό, να είστε συνεπείς όταν τους το υπενθυμίζετε. Προσπαθήστε να τους θυμίζετε κάθε φορά που αρχίζουν να μιλάνε αφιλτράριστα ότι θα ήταν καλύτερο να συγκρατηθούν λίγο.

3. Βοηθήστε τους να μάθουν

Βοηθήστε τους γνωστούς σας να κατανοήσουν τον σωστό τρόπο συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων, συναντήσεων και άλλων σοβαρών καταστάσεων. Αν και οι ατομικές τους εμπειρίες π.χ. με συνεντεύξεις μπορεί να μην σας επηρεάζουν άμεσα, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη συνέχεια.

Για παράδειγμα, αν έχετε έναν συγκάτοικο που έχασε τη δουλειά του και προσπαθεί να βρει άλλη, αν μιλά αφιλτράριστα στις συνεντεύξεις, δεν θα μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε μια επιλογή: Να παραμείνετε εκεί και να βοηθήσετε ή ζητήστε του να φύγει.

4. Αποστασιοποιηθείτε από αυτούς

Όταν ένας φίλος ή μέλος της οικογένειας λέει ανόητα πράγματα και το κάνει για χρόνια, μπορεί να μην μπορείτε να το αλλάξετε αυτό. Εάν δεν μπορείτε να το αλλάξετε, μπορεί να χρειαστεί να βάλετε λίγη απόσταση μεταξύ των δύο σας. Για να μη βρεθείς ξανά μπροστά σε ανεπιθύμητες καταστάσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − two =