αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠως θα δικαιολογήσεις σωστά τα 5 πιο συνηθισμένα «χρονικά κενά» στο βιογραφικό σου

Πως θα δικαιολογήσεις σωστά τα 5 πιο συνηθισμένα «χρονικά κενά» στο βιογραφικό σου

Είναι πολύ συνηθισμένο και στην Ελλάδα της κρίσης: Μπορεί να έχεις ένα βιογραφικό με δυνατά συστατικά, ωστόσο, για διάφορους λόγους έχουν δημιουργηθεί «χρονικά κενά» ανάμεσα τους. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να σε φέρει σε αμηχανία όταν βρεθείς μπροστά στον επόμενο hiring manager, για μια job interview.

Αρκετοί λένε, ότι τα κενά αυτά μπορούν να κάνουν πιο δύσκολο το να βρεις την επόμενη θέση εργασίας σου. Κάτι που εμπεριέχει μια δόση αλήθειας, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Αφού αν καταφέρεις να δικαιολογήσεις σωστά τα συγκεκριμένα χρονικά κενά, τότε δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο για το επόμενο επαγγελματικό βήμα σου. Δες τους 5 τρόπους  για να δικαιολογήσεις τα 5 πιο συνηθισμένα κενά, όπως τα παραθέτει το αμερικανικό The Muse.

1# Σε απέλυσαν: Κάτι που είναι συνηθισμένο στην εποχή μας. Μην αρχίζεις να βρίζεις τον πρώην εργοδότη σου και την εταιρία. Ούτε τους πρώην συναδέλφους. Εξήγησε ότι έγιναν, για παράδειγμα, περικοπές στην επιχείρηση και έτσι έχασες τη θέση σου. Πες ότι είσαι χαρούμενος για την θητεία σου εκεί.

2# Παραιτήθηκες για να κάνεις ταξίδια: Πιο σπάνιο σενάριο στην Ελλάδα, αλλά το κάνουν πολλοί στο εξωτερικό. Μην πεις ότι τα πάρτι… στην Ίμπιζα είχαν περισσότερο ενδιαφέρον από τη δουλειά. Εστίασε στο πως τα ταξίδια σε βοήθησαν στο να αναπτυχθείς.

3# Διακοπή για σπουδές: Εύκολο να το εξηγήσεις. Πες ότι ήθελες να λάβεις κάποιες γνώσεις παραπάνω ή ότι η δουλειά σου απαιτούσε πλέον μερικές περισσότερες πιστοποιήσεις. Μην αναφέρεις ότι… δεν ξέρεις ακόμα τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου.

4# Λόγοι υγείας: Ανέφερε ότι έχεις ξεπεράσει το πρόβλημα και ανυπομονείς να επιστρέψεις στον χώρο εργασίας. Δεν χρειάζεται να μπεις σε ιατρικές λεπτομέρειες ούτε να αναφέρεις «πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα».

5# Οικογένεια: ΟΚ κανείς hiring manager δεν θα θεωρήσει «κακή» την επιλογή σου να βάλεις την οικογένεια πάνω από την καριέρα. Πες ότι έπρεπε να βάλεις κάποιες οικογενειακές προτεραιότητες, αλλά παρόλα αυτά διατήρησες τα επαγγελματικά skills σου. Μην αναφέρεις ότι οι αυξημένες υποχρεώσεις… θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα στη νέα δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + four =