αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠωλούνται 155 Ελληνικά ξενοδοχεία- Η λίστα με τις τιμές

Πωλούνται 155 Ελληνικά ξενοδοχεία- Η λίστα με τις τιμές

Δύσκολο σπορ… ο Ελληνικός τουρισμός. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί ιδιοκτήτες τουριτικών επιχειρήσεων προσπαθούν να τις πουλήσουν.

Μόνο τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία που παραθέτει το Euro2day.gr, 155 καταλύματα διατίθενται προς πώληση μέσω ιστοσελίδων αγγελιών ακινήτων, με την πλειονότητά τους να εντοπίζεται σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς της χώρας.

Η πλειονότητα των ξενοδοχείων, σύμφωνα με τις αναρτημένες αγγελίες, αφορά μονάδες μικρότερης κατηγορίας από 10 έως 30 δωμάτια, που όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσαν σε οικογενειακή βάση αποτελώντας ουσιαστικά βασικό πυλώνα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική κατανομή των τουριστικών επιχειρήσεων που πωλούνται σχεδόν τα μισά είναι ξενοδοχεία και καταλύματα που βρίσκονται σε νησιωτικούς προορισμούς και δη σε τουριστικούς προορισμούς πρώτης γραμμής όπως η Σαντορίνη και η Κρήτη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, 18 αγγελίες αφορούν ξενοδοχεία και καταλύματα στην Αττική, 9 στην Ήπειρο, 16 στη Χαλκιδική, 18 στην Πελοπόννησο, 7 στη Θεσσαλία, 24 στην Κρήτη, 21 στα νησιά των Κυκλάδων και 16 στα Ιόνια Νησιά. Η υψηλότερη ζητούμενη τιμή πώλησης, στα 9,5 εκατ. ευρώ, εντοπίζεται στο Ξυλόκαστρο, όπου πωλείται ένα ξενοδοχείο, κατασκευής του 2000 και έκτασης 4.482 τ.μ.

Δείτε την λίστα:

https://static.euro2day.gr/media/inlinepics/ARSENIS/hotel_4.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + two =