αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠρόστιμο- γίγας στην Rolex

Πρόστιμο- γίγας στην Rolex

Η Γαλλική Αρχή Ανταγωνισμού επέβαλε βαρύ πρόστιμο 91,6 εκατομμυρίων ευρώ στη Rolex France για αντιανταγωνιστικές πρακτικές. Είναι το αποτέλεσμα έρευνας που αποκάλυψε ότι η Rolex της Γαλλίας, έλεγχε αυστηρά τη διανομή των πολυτελών ρολογιών της, περιορίζοντας την πρόσβαση στην αγορά για άλλους λιανοπωλητές.

Όπως μεταδίδει το Euronews, η Rolex France κατηγορείται ότι περιόρισε τους διανομείς της από το να πωλούν τα προϊόντα της στο διαδίκτυο για πάνω από μια δεκαετία. Η Αρχή θεώρησε ότι οι διατάξεις της σύμβασης επιλεκτικής διανομής δεσμεύουν τη Rolex France για τους διανομείς της ως κάθετη συμφωνία που περιορίζει τον ανταγωνισμό.

Η απόφαση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της Αρχής να διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τους κανόνες ανταγωνισμού και τη διατήρηση μιας δίκαιης αγοράς για όλους τους «παίκτες». Η Rolex France μπορεί να αμφισβητήσει το πρόστιμο ή να επιλέξει να το πληρώσει. Οι επιπτώσεις της απόφασης ξεπερνούν το άμεσο οικονομικό χτύπημα, πυροδοτώντας πιθανώς την επανεξέταση των επιχειρηματικών πρακτικών μεταξύ άλλων πολυτελών εμπορικών σημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεκόρ πωλήσεων για τα Rolex στην Ελλάδα- Η εταιρία ανησυχεί ότι μπορεί να… ξεμείνει από αποθέματα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + five =