αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠροχωρά ο διαγωνισμός για το οδικό έργο Θεσσαλονίκη – Έδεσσα

Προχωρά ο διαγωνισμός για το οδικό έργο Θεσσαλονίκη – Έδεσσα

Στην β΄ φάση εισέρχεται ο διαγωνισμός για το μεγάλο οδικό έργο που θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ στη Βόρεια Ελλάδα.

Πρόκειται για το έργο “Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση της Αναβάθμισης του οδικού άξονα ΕΟ2 (Μαυροβούνι – Έδεσσα, Παράκαμψη Γιαννιτσών, Παράκαμψη Χαλκηδόνας) και λειτουργία/ συντήρηση του τμήματος γέφυρας Αξιού ποταμού – Έδεσσας με Σ.Δ.Ι.Τ.”, προϋπολογισμού 444 εκατ. ευρώ.

Όπως εξηγεί το capital.gr, κατά το στάδιο αυτό, θα καθοριστεί η βέλτιστη τεχνική λύση και θα αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες μελέτες ενώ τα προεπιλεγέντα σχήματα θα κληθούν να υποβάλλουν τις οικονομικές προσφορές τους.

Για το έργο αυτό είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον τα εξής σχήματα: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΒΑΞ.

Η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου θεωρείται απαραίτητη, δεδομένου ότι η Έδεσσα είναι η μόνη πρωτεύουσα νομού της περιοχής που δεν συνδέεται απευθείας με τη Θεσσαλονίκη.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να γίνεται μέσα από τη Χαλκηδόνα και τα Γιαννιτσά, με το υπάρχον οδικό δίκτυο να χαρακτηρίζεται ως “καρμανιόλα”.

Σήμερα, ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, συνολικού μήκους περίπου 80 χλμ, περιλαμβάνει τμήματα με ανεπαρκή διαμόρφωση, μεγάλες κατά μήκος κλίσεις, ανεπαρκείς οδικές διατομές, κακή ορατότητα, και μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνση λόγω του ότι διέρχεται μέσω πόλεων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =