αρχικηVIRALΑυτή είναι η μεγαλύτερη ευθεία της Αθήνας

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευθεία της Αθήνας

Η μεγαλύτερη απόλυτη ευθεία στην Αθήνα είναι μία από τις πιο γνωστές λεωφόρους της, την οποία χρησιμοποιούν χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά. Αυτή δεν είναι άλλη από τη Λεωφόρο Συγγρού που έχει ένα μήκος που ξεπερνάει τα 4 χιλιόμετρα (συγκεκριμένα είναι 4,4 χλμ.), όπως σημειώνει το Reader.gr.

Η ευθεία αυτή, αν ξεκινήσουμε από τα νότια, ξεκινάει από την αρχή του κόμβου στην λεωφόρο Ποσειδώνας και εκτείνεται μέχρι την οδό Αθανάσιου Διάκου. Πρόκειται για τον δρόμο που την ενώνει με την Καλλιρρόης και την Αρδηττού.

Η λεωφόρος Συγγρού είναι μία από τις πιο σημαντικές λεωφόρους της πόλης η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε το 1898 από τον μηχανικό Ιωάννη Γενίσαρλη. Ήρθε δε ως πλάνο που γεννήθηκε κατά την περίοδο διακυβέρνησης Τρικούπη, η οποία έχει μείνει στην ιστορία ως η διακυβέρνηση των μεγάλων έργων και του εκσυγχρονισμού.

Η ολοκλήρωσή της έγινε δεκαετίες αργότερα, από την τελευταία κυβέρνηση Βενιζέλου. Ήταν δρόμος πολύ εντυπωσιακός για την εποχή και ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες της εποχής που την αντιμετώπιζαν ως φουτουριστικό θαύμα.

Σήμερα, η Λεωφόρος Συγγρού χαρακτηρίζεται ως δρόμος ταχείας κυκλοφορίας με μέγιστο όριο ταχύτητας τα 90 χλμ./ώρα και αυτό σημαίνει ότι ως οδός είναι μια βαθμίδα κάτω από τον αυτοκινητόδρομο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 6 =