αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠροσφυγή κατέθεσε το σχήμα Vinci-Μυτιληναίος για τον διαγωνισμό της Αττικής Οδού

Προσφυγή κατέθεσε το σχήμα Vinci-Μυτιληναίος για τον διαγωνισμό της Αττικής Οδού

Η κοινοπραξία Vinci – Mytilineos προσέφυγε στην Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, ζητώντας την αναστολή της διαδικασίας ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού.

Για τον διαγωνισμό αυτό πρακτικά σημαίνει πως η διαδικασία θα παγώσει προσωρινά μέχρι να συζητηθεί η προσφυγή. Το σχήμα έχει επίσης το δικαίωμα αν δεν δικαιωθεί, να προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

H προσφυγή αφορά κυρίως διαδικαστικά ζητήματα αξιολόγησης και ανακήρυξης προτιμητέου και επιλαχόντα επενδυτή καθώς και σε θέματα που αφορούν τη χρήση ψηφιακών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Το σχήμα VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESSIONS S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – MOBILITY PARTNER S.A.S ανακηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ επιλαχών προτιμητέος επενδυτής στο διαγωνισμό για την 25ετή παραχώρηση της Αττικής Οδού, με οικονομική προσφορά 3.106.000.000 ευρώ.

Προτιμητέος Επενδυτής στον διαγωνισμό έχει ανακηρυχτεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. που κατέθεσε οικονομική προσφορά 3.270.000.000 ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =