αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠλειστηριασμοί: Σφυρί για γνωστή τεχνολογική βιομηχανία της Λάρισας

Πλειστηριασμοί: Σφυρί για γνωστή τεχνολογική βιομηχανία της Λάρισας

Αντιμέτωπη με την περιπέτεια των πλειστηριασμών αναμένεται να βρεθεί -εάν δεν υπάρξει κάποια προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας- η γνωστή καινοτόμος λαρισινή βιομηχανία Soukos Robots, η οποία δραστηριοποιείται από το 1979 στον σχεδιασμό, τη μελέτη και την ανάπτυξη ρομποτικών συστημάτων για βιομηχανικές και περιβαλλοντικές εφαρμογές.

Στον τομέα των Αμυντικών Εφαρμογών, η εταιρεία Soukos Robots έχει συνεργαστεί και με την ελληνική κυβέρνηση. Ως προμηθευτής τεχνολογικών συστημάτων και τεχνογνωσίας έχει αναπτύξει και παραδώσει εξοπλισμό και συστήματα που συμβάλλουν στην ασφάλεια των συνόρων και την προστασία των πολιτών από την τρομοκρατία. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η εταιρεία είχε υπογράψει στο παρελθόν και μια μεγάλη συμφωνία με την αμερικανική Raytheon.

Ανάμεσα στα προϊόντα της Soukos Robots ξεχωρίζουν το ρομπότ περισυλλογής, μεταφοράς και εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών “Ηρακλής”, το “Οδυσσέας”, που εξουδετερώνει εκρηκτικούς μηχανισμούς, και το “Μινώταυρος”, το οποίο μπορεί με την χρήση συστήματος λέιζερ να αχρηστεύει drones.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προώθησης και της εμπορικής εκμετάλλευσης των καινοτόμων προϊόντων της εταιρείας με περιβαλλοντικές εφαρμογές, ιδρύθηκε το 2008 η εταιρεία Soukos Environmental ΑΒΕΕ, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιοκτήτης της εταιρείας -και το μυαλό πίσω από κάθε προϊόν- είναι ο Κωνσταντίνος Σούκος, ο οποίος έχει αναγνωριστεί διεθνώς για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του, τα οποία αποτελούν έργο ζωής του.

Η εταιρεία στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή της Λάρισας, όπου στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) πραγματοποιείται η πρωτογενής σύλληψη της ιδέας, η εμπεριστατωμένη έρευνα και μελέτη και ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός των συστημάτων.

Η εταιρεία φαίνεται πως δέχτηκε πλήγμα την περίοδο της οικονομικής κρίσης και ειδικότερα από τα capital controls, με το 2015 να αποτελεί τη χρονιά που το καθαρό της αποτέλεσμα γύρισε σε ζημίες ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, από κέρδη 2 εκατ. ευρώ το 2014, ενώ ο κύκλος εργασιών της “βούλιαξε” στα 2,3 εκατ. ευρώ, από 5,8 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα. Τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύονται αφορούν τη χρήση 2021 και δείχνουν τζίρο 340 χιλ. ευρώ και ζημίες 1,8 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 13 =