αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι με τους οποίους πολλοί άνθρωποι σαμποτάρουν τον εαυτό τους. Χωρίς καν να το καταλάβουν

Πέντε τρόποι με τους οποίους πολλοί άνθρωποι σαμποτάρουν τον εαυτό τους. Χωρίς καν να το καταλάβουν

Κανείς δεν θέλει να καταστρέψει τη ζωή του. Όλοι θέλουν επιτυχία, ευτυχία και ψυχική ηρεμία.

Αλλά δεν κάνουν πάντα ό,τι είναι απαραίτητο για να αποκτήσουν αυτά τα πράγματα. Αντίθετα, πολλοί ενεργούν με τρόπους που μπορούν να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Και συχνά το κάνουν χωρίς καν να το καταλάβουν.

Αν θέλετε να αποφύγετε να καταστρέψετε τη ζωή σας, μην κάνετε τα εξής:

1. Υπερβολική εμπιστοσύνη στους άλλους ανθρώπους

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε κανέναν. Μπορείτε να έχετε εμπιστοσύνη στους άλλους, ενώ ταυτόχρονα επαληθεύετε και παρακολουθείτε τι συμβαίνει.

Για παράδειγμα, μπορείτε να αφήσετε τον/την σύζυγό σας να κανονίσει τις μηνιαίες πληρωμές στεγαστικών δανείων επειδή τον/την εμπιστεύεστε, και τελικά να μάθετε ένα χρόνο αργότερα ότι είχε καθυστερήσει τις εν λόγω πληρωμές και δεν σας το είπε επειδή φοβήθηκε και ντρεπόταν.

Ξαφνικά αντιμετωπίζεις πρόβλημα- και έμαθες ότι δεν μπορείς πια να εμπιστεύεσαι αυτό το άτομο.

Εμπιστευτείτε, αλλά επαληθεύστε και μην αναθέσετε ποτέ την πλήρη ευθύνη σε κανέναν.

2. Δεν εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας

Πόσο συχνά αισθανθήκατε επιφυλακτικοί για μια συγκεκριμένη κατάσταση ή επιλογή, προχωρήσατε ενάντια στην κρίση σας και μετά αισθανθήκατε ότι κάνατε λάθος;

Το να μην εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας μπορεί να σας οδηγήσει σε μερικά λάθος μονοπάτια.

Αυτό μπορεί να σχετίζεται με την προσωπική σας υγεία και ασφάλεια ή με επιλογές ζωής, όπως επαγγελματικές διαδρομές ή επενδύσεις.

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου, πάντα. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι αγνοείς τη διαίσθηση σου και μπαίνεις στα λάθος μονοπάτια.

3. Δεν λαμβάνετε υπόψη τις συνέπειες των πράξεών σας

Το να μην λαμβάνετε υπόψη τις ενδεχόμενες συνέπειες των πράξεών σας, είτε λόγω έλλειψης εμπειρίας είτε λόγω βλακείας, μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη τη ζωή σας.

Κάθε ενέργεια έχει συνέπειες που θα βγουνν προς τα έξω. Ως εκ τούτου, σκεφτείτε πολύ προσεκτικά τι μπορεί να προκύψει από τις ενέργειές σας και, στη συνέχεια, κάντε μια ανάλυση κόστους-οφέλους πριν αναλάβετε δράση.

4. Προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους άλλους σε βάρος της δικής σου ευημερίας

Δεν θα μπορέσετε ποτέ να ευχαριστήσετε τους πάντες, ούτε θα πρέπει να νιώθετε ότι είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν θέλετε να κάνετε όλους τους άλλους ευτυχισμένους, ενώ στη διαδικασία φθείρετε τον εαυτό σας.

Μερικοί άνθρωποι θα απογοητευτούν.

Επιπλέον, αν οι άνθρωποι σας βλέπουν συνεχώς να αποβάλλετε τις προτεραιότητές σας και να βάζετε τη δική σας ευτυχία στην άκρη, είναι πιθανό να σας εκμεταλλευτούν.

5. Ζητάς βοήθεια, αλλά δεν δίνεις ποτέ

Πολλοί άνθρωποι προσεγγίζουν γρήγορα τους κοινωνικούς τους κύκλους όταν χρειάζονται ή θέλουν κάτι, αλλά δεν ανταποδίδουν ποτέ τη βοήθεια… όταν γυρίσει ο τροχός.

Εάν ζητάτε συνεχώς βοήθεια από άλλους, αλλά αποδεικνύετε ότι δεν θα τη δώσετε ποτέ με τη σειρά σας, σύντομα θα διαπιστώσετε ότι κανείς δεν θέλει πια να σας βοηθήσει.

Μπορεί να έχετε μια πολυάσχολη, αγχωτική ζωή και έτσι να αισθάνεστε ότι δεν πρέπει να συνεισφέρετε όταν σας χρειάζονται οι άλλοι, αλλά και αυτοί οι άλλοι έχουν πολλά να αντιμετωπίσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 7 =