αρχικηVIRALΠέντε τρόποι για να καταλάβεις αν κάποιος είναι πραγματικός φίλος σου, σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας

Πέντε τρόποι για να καταλάβεις αν κάποιος είναι πραγματικός φίλος σου, σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας

Πάντα αναζητούμε ενδείξεις που υποδεικνύουν αν κάποιος είναι αληθινός φίλος ή κάτι πιο επιφανειακό. Η ψυχολογία μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτήν την έρευνα, προσφέροντας μερικούς βασικούς δείκτες που σηματοδοτούν αληθινή φιλία.

Αυτά δεν έχουν να κάνουν μόνο με το ποιος μένει δίπλα μας όταν οι καιροί είναι δύσκολοι. Είναι συχνά πιο «αθόρυβα» σημάδια- και η ψυχολογία μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα αυτές τις λεπτές ενδείξεις.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τους 5 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αναγνωρίσετε εάν κάποιος είναι πραγματικός φίλος σας.

Αυτά τα points θα σας βοηθήσουν να μετρήσετε τις σχέσεις σας και να καταλάβετε ποιος είναι πραγματικά δίπλα σας.

1) Είναι εκεί σε περιόδους κρίσης

Ένας φίλος είναι κοντά όταν έχεις ανάγκη.

Οι αληθινοί φίλοι ξέρουν πότε να σου δώσουν χώρο και πότε να είναι κοντά σου. Μπορούν να αντιληφθούν πότε βρίσκεστε σε κρίση και είναι εκεί για εσάς, προσφέροντας υποστήριξη και κατανόηση χωρίς κριτική.

Γι’ αυτό προσέξτε αυτούς που μένουν δίπλα σας στις χειρότερες στιγμές. Είναι πιθανότατα αληθινοί φίλοι σας.

2) Δεν φοβούνται τα ελαττώματά σου

Το να είσαι άνθρωπος σημαίνει να είσαι ατελής. Όλοι έχουμε τις ιδιορρυθμίες μας, τις ελλείψεις μας, τα μικρά (και μερικές φορές όχι και τόσο μικρά) ελαττώματα μας. Οι αληθινοί φίλοι δεν τα φοβούνται.

Αποδέχονται τα ελαττώματά σας, κατανοώντας ότι αυτές οι ατέλειες είναι κομμάτι αυτού που είστε.

Οι αληθινοί φίλοι δεν φοβούνται να σας αποδεχτούν πλήρως. Δεν περιμένουν από εσάς να είστε τέλειοι, ούτε θέλουν να είστε. Σε εκτιμούν για αυτό που είσαι, συμπεριλαμβανομένων των ελαττωμάτων.

3) Γιορτάζουν την επιτυχία σου

Όλοι είχαμε εκείνες τις στιγμές θριάμβου – τη μεγάλη προαγωγή, το επιτυχημένο project ή ακόμα και έναν προσωπικό στόχο που επιτεύχθηκε.

Η χαρά διπλασιάζεται όταν έχεις κάποιον να τη μοιραστείς, ειδικά όταν αυτό το άτομο είναι ειλικρινά χαρούμενο για σένα.

Οι πραγματικοί φίλοι θα χαρούν με τις επιτυχίες σου και θα τις γιορτάσουν μαζί σου.

4) Βρίσκουν χρόνο για εσένα

Όλοι κάνουμε πολυάσχολες ζωές. Αλλά ένας αληθινός φίλος θα βρίσκει πάντα έναν τρόπο να σας αφιερώνει χρόνο, ανεξάρτητα από το πόσο γεμάτο είναι το πρόγραμμά του.

Φυσικά, μπορεί να μην είναι πάντα εκεί ακριβώς τη στιγμή που τους χρειάζεστε, αλλά εξακολουθείτε να έχετε την αίσθηση ότι θα προσαρμόσουν ό,τι μπορούν για να εξασφαλίσουν ότι θα παραμείνετε σημαντικό μέρος της ζωής τους.

5) Κρατάνε τα μυστικά σου

Οι αληθινές φιλίες χτίζονται στην εμπιστοσύνη και ένα μεγάλο μέρος αυτής της εμπιστοσύνης είναι να γνωρίζεις ότι τα μυστικά σου είναι ασφαλή.

Υπάρχει ένας στενός δεσμός που σχηματίζεται όταν μοιράζεστε τους βαθύτερους φόβους, τις ελπίδες και τα όνειρά σας με κάποιον. Και όταν κρατούν αυτά τα μυστικά, αυτό ενισχύει αυτόν τον δεσμό.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =