αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρόποι για να διαχειριστείς τα άτομα που δεν σε συμπαθούν

Πέντε τρόποι για να διαχειριστείς τα άτομα που δεν σε συμπαθούν

Το να σε αντιπαθεί κάποιος, μπορεί να είναι μια οδυνηρή εμπειρία, αλλά είναι επίσης ένα κομμάτι της ζωής που ο καθένας πρέπει να βρει πώς να το αντιμετωπίσει. Το να μάθετε πώς να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας από το να σας βλάψουν αυτοί οι άνθρωποι, πώς να διορθώνετε παρεξηγήσεις και πώς να εμποδίζετε τα πράγματα να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, θα σας φανεί χρήσιμο στην πορεία.

Τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 5 τρόποι για να διαχειριστείς τα άτομα που δεν σε συμπαθούν.

Αποφασίστε αν πρέπει να σας ενδιαφέρει. Δεν είναι όλοι όσοι συναντάτε στην διαδρομή σας άτομα με τα οποία πρέπει να κρατήσετε στενές επαφές ή να γίνετε φίλοι. Εάν ένας συνάδελφος ή κάποιος στον οποίο δεν έχετε επενδύσει σας αντιπαθεί, μπορεί να μην είναι ευχάριστο, αλλά μπορείτε να αποφασίσετε αν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε να χτίσετε τις απαραίτητες γέφυρες και να τον κερδίσετε. Δεν αξίζουν όλοι την προσπάθειά σας, ειδικά αν είναι πραγματικά δύσκολα και δεν χάνετε τίποτα αποφεύγοντάς τους.

Ρίξτε μια ματιά… στον εαυτό σας. Κάνατε λάθος; Έχει το άτομο κάποιο σωστό λόγο να σας αντιπαθεί; Ίσως αξίζει τον κόπο να ζητήσετε συγγνώμη για τις συμπεριφορές σας, εάν πιστεύετε ότι η άλλη πλευρά έχει δίκιο. Υπάρχουν φορές που δεν συνειδητοποιούμε ότι κάναμε άθελά μας κάτι και βλάψουμε ένα άλλο άτομο. Αν είναι δυνατόν, μάθετε τι προκάλεσε την αντιπάθεια για να διορθώσετε την κατάσταση. Μπορεί να είναι απλώς μια παρεξήγηση.

Η παραδοχή ενός λάθους είναι διαφορετικό από το να επικρίνεις τον εαυτό σου γι’ αυτό. Ολοι κάνουν λάθη. Είναι σημαντικό να συγχωρείς τον εαυτό σου, ακόμα κι αν ο άλλος δεν το κάνει.

Μείνετε απασχολημένοι. Μια άλλη πρόταση είναι να αποσπάσετε την προσοχή σας κάνοντας κάτι άλλο με άτομα που σας αγαπούν και σας συμπαθούν. Το να παραμένετε απασχολημένοι θα σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτό το αρνητικό άτομο και τα απώτερα κίνητρά του! Γίνετε μέλος μιας νέας ομάδας, προσκαλέστε μια ομάδα φίλων ή επισκεφτείτε έναν φίλο που δεν έχετε δει εδώ και καιρό.

Μη χάνετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας. Συχνά αντιδρούμε σε καταστάσεις σπασμωδικά, αντί να είμαστε υπομονετικοί και ώριμοι. Το σωστό είναι να μένεις ψύχραιμος.

Μην αντιδράς αμέσως. Πάρτε το χρόνο σας για να βρείτε μια απάντηση που είστε περήφανοι να παραθέσετε. Θα είστε πάντα ευγνώμονες που δεν αντιδράσατε σκληρά και αντίθετα αφιερώσατε λίγο χρόνο για να διατυπώσετε μια καλά μελετημένη απάντηση. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να ελέγχεις τα συναισθήματα σου σε κρίσιμες στιγμές- Εδώ είναι 5+1 τρικ.

Αποφύγετε αυτό το άτομο. Θυμηθείτε, δεν μπορείτε να αλλάξετε τους πάντες. Μπορείτε να αλλάξετε μόνο τον τρόπο που ανταποκρίνεστε στις πράξεις ή τα λόγια τους. Εάν θεωρείτε ότι είναι πιο υγιεινό να απομακρυνθείτε, προχωρήστε! Δεν είναι κακό να αποφεύγεις τους ανθρώπους που σου προκαλούν άγχος και στρες.

Ωστόσο, ακόμη και η αποφυγή των ανθρώπων έχει συνέπειες. Για παράδειγμα, μπορεί να προσκληθήκατε να βγείτε σε ένα πάρτι, αλλά αυτό το άτομο θα είναι εκεί. Επομένως, έχετε απορρίψει την πρόσκληση συνολικά. Τώρα, αναρωτιέσαι τι έκαναν όλοι οι φίλοι σου και τι ειπώθηκε για σένα ενώ δεν ήσουν εκεί για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =