αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε τρικ για να κερδίζεις τον σεβασμό και την συμπάθεια των άλλων σε μια συζήτηση

Πέντε τρικ για να κερδίζεις τον σεβασμό και την συμπάθεια των άλλων σε μια συζήτηση

Δεν χρειάζεται να κάνεις τεράστια προσπάθεια για να κερδίζεις τον σεβασμό και την συμπάθεια των άλλων σε μια συζήτηση. Δεν έχει να κάνει με το να τους ξεγελάσεις ή να κρύψεις τις αληθινές σου προθέσεις – πρόκειται για γνήσια σύνδεση.

Σκέψου το. Όταν συνομιλείτε με κάποιον, δεν είναι πολύ καλύτερο όταν φαίνεστε αυθεντικοί; Δεν προσπαθείς πολύ, απλώς είσαι εσύ.

Υπάρχουν απλά πράγματα που μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε τώρα και μπορούν να σας κάνουν πιο ελκυστικούς και επιδραστικούς μεσα σε μια συζήτηση. Εδώ είναι μερικά απλά τρικ.

1) Άκου περισσότερο, μίλα λιγότερο

Ας ξεκινήσουμε με έναν από τους απλούστερους αλλά και πιο εντυπωσιακούς τρόπους για να κερδίσετε τους ανθρώπους: Tην ακρόαση.

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά η προσεκτική ακρόαση μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι σε οποιαδήποτε συνομιλία. Οι άνθρωποι θέλουν να τους κατανοούν οι άλλοι- και όταν προσφέρετε την αμέριστη προσοχή σας, έλκονται φυσικά από εσάς.

Στη βιασύνη μας να εκφραστούμε, συχνά παραβλέπουμε τη δύναμη της ακρόασης. Οι συνομιλίες μεταμορφώνονται σε μονόπλευρες ομιλίες και η ευκαιρία για γνήσια σύνδεση χάνεται.

Αλλά όταν κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια να ακούσετε περισσότερο από ό, τι μιλάτε, σηματοδοτείτε στον συνομιλητή σας ότι τα λόγια του έχουν σημασία. Δείχνει γνήσιο ενδιαφέρον για την οπτική τους, αντί να περιμένεις απλώς τη σειρά σου για να μιλήσεις.

2) Να είστε αυθεντικοί και να μοιράζεστε προσωπικές εμπειρίες

Ένα άλλο κλειδί για να κερδίσετε τους ανθρώπους είναι η αυθεντικότητα. Οι άνθρωποι συνήθως αντιλαμβάνονται πότε κάποιος είναι γνήσιος ή όχι. Ενας από τους καλύτερους τρόπους για να φανείς αυθεντικός είναι να μοιράζεσαι προσωπικές εμπειρίες.

3) Χρησιμοποιήστε θετική γλώσσα του σώματος

Τα λόγια μας δεν είναι τα μόνα πράγματα που… μιλούν κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας. Η γλώσσα του σώματός μας είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι της επικοινωνίας. Η θετική γλώσσα του σώματος μπορεί να σας κάνει πιο συμπαθή και προσιτό, ακόμη και πριν προφέρετε μια λέξη.

Η έρευνα δείχνει ότι ένα τεράστιο 55% της επικοινωνίας βασίζεται σε μη λεκτικά στοιχεία όπως εκφράσεις προσώπου, χειρονομίες και στάση του σώματος. Έτσι, το πώς παρουσιάζετε τον εαυτό σας σε μια συζήτηση μπορεί να επηρεάσει το πώς σας αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

4) Δείξτε ενσυναίσθηση και κατανόηση

Στην επικοινωνία είναι κομβική η ενσυναίσθηση. Είναι σαν να έχεις μια υπερδύναμη – την ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι και να κατανοείς τα συναισθήματα ενός άλλου ατόμου. Όταν δείχνετε ενσυναίσθηση στις συνομιλίες σας, στέλνετε ένα ισχυρό μήνυμα: Δεν ακούτε απλώς παθητικά, αλλά συντονίζεστε επίσης με τα συναισθήματα και τις απόψεις τους.

Μπορείς να το δείξεις χρησιμοποιώντας απλές δηλώσεις όπως: «Ακούγεται απίστευτα δύσκολο. Μπορώ να καταλάβω γιατί νιώθεις έτσι» ή «Καταλαβαίνω γιατί αυτό σε στενοχωρεί».

Αυτό που κάνει την ενσυναίσθηση πραγματικά μαγική είναι η ικανότητά της να σφυρηλατεί έναν συναισθηματικό δεσμό. Δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεστε απλώς να κερδίσετε συζητήσεις ή να προωθήσετε την ατζέντα σας, αλλά να σφυρηλατήσετε γνήσιες συνδέσεις.

5) Κάντε ερωτήσεις ανοιχτού τύπου

Όταν πρόκειται για συναρπαστικές συνομιλίες, το μυστικό βρίσκεται στο να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις – ιδιαίτερα ανοιχτές.

Σε αντίθεση με τα ερωτήματα κλειστού τύπου που προκαλούν απλές απαντήσεις «ναι» ή «όχι», οι ερωτήσεις ανοιχτού τύπου ωθούν το άλλο άτομο να εμβαθύνει στις σκέψεις και τις εμπειρίες του. Ανοίγουν το δρόμο για πιο πλούσιες συζητήσεις, δείχνοντας τη γνήσια περιέργειά σας για τον κόσμο τους.

Για παράδειγμα, αντί για ένα απλό “Σου άρεσε η ταινία;”, δοκιμάστε “Ποιες πτυχές της ταινίας ξεχώρισες;”. Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο τους ενθαρρύνει να μοιραστούν περισσότερα, αλλά δείχνει επίσης το ενδιαφέρον σας για την άποψή τους.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + sixteen =