αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συμπεριφορές που σε κάνουν αντιπαθή στους άλλους χωρίς να το καταλάβεις. Πόσες από αυτές έχεις;

Πέντε συμπεριφορές που σε κάνουν αντιπαθή στους άλλους χωρίς να το καταλάβεις. Πόσες από αυτές έχεις;

Πόσο συμπαθής είσαι; Όλοι θέλουμε κάτι τέτοιο. Αλλά δεν τα καταφέρνουμε πάντα. Υπάρχουν μάλιστα κάποιες συμπεριφορές που σε κάνουν αντιπαθή στους άλλους χωρίς να το καταλάβεις. Τώρα θα δούμε 5 από αυτές. Βλέπεις κάποια σε εσένα;

1) Κάνεις… τον παντογνώστη

Το βλέπουμε συχνά στην εποχή μας. Όπου όλοι… έχουν άποψη για όλα.

Το να γνωρίζεις πολλά είναι υπέροχο, αλλά το να έχεις άποψη ακόμα και για θέματα που δεν γνωρίζεις ή να διακόπτεις τους άλλους συνεχώς για να παραθέσεις την άποψη σου, μπορεί να σε κάνει πραγματικά αντιπαθητικό.

Πολλές φορές είναι ξεκάθαρο στους άλλους: Οι πληροφορίες που παραθέτεις δεν εξελίσσουν πραγματικά τη συζήτηση, αλλά είναι περισσότερο για να αποδείξεις… την εξυπνάδα σου.

2) Δεν ενδιαφέρεσαι για τα προβλήματα των άλλων

Όταν έχεις πολλά στο μυαλό σου, συχνά είναι δύσκολο να δώσεις προσοχή στους άλλους.

Κάπου εκεί δείχνουμε απροθυμία να συμπάσχουμε πραγματικά με τα προβλήματα των άλλων.

Ακόμα κι όταν οι φίλοι ή η οικογένεια σου ανοίγονται, συχνά δυσκολεύεσαι πραγματικά να ακούσει τι λένε ή τον πόνο που εκφράζουν, επειδή είσαι τόσο συγκεντρωμένος στη δική σου ζωή.

3) Δεν ακούς

Η ακρόαση απαιτεί ενέργεια και σε πολλές περιπτώσεις περισσότερη ενέργεια από την ομιλία.

Μπορεί να χρειαστεί εξάσκηση για να βελτιώσετε την ικανότητα να ακούτε ενεργά και να ακούτε τι λέει κάποιος καθώς και τις ανέκφραστες ανάγκες και ιδέες πίσω από αυτά που λένε.

Αν διαπιστώσετε ότι σας είναι δύσκολο να ακούσετε, είναι κάτι που μπορείτε να εξασκηθείτε συνειδητά και να το δουλέψετε. Θυμήσου και το άρθρο: Έρευνα Χάρβαρντ: Πως η ενεργή ακρόαση μπορεί να σε κάνει αγαπητό leader.

4) Έχεις μεγάλες απαιτήσεις από τους άλλους

Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι θα έλκονται πάντα προς κάποιον που έχει κάτι να προσφέρει, αντί για κάποιον που θέλει κάτι.

Αυτός είναι νόμος της φύσης και ισχύει σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις.

Εάν είστε ένα άτομο που έχει μεγάλες απαιτήσεις από τους άλλους και ζητά συνεχώς χάρες, μπορεί οι άλλοι να σας θεωρήσουν λιγότερο συμπαθή. Κάποιοι ίσως να προσπαθήσουν και να σας αποφύγουν.

5) Είσαι χειριστικός

Κάποιοι πιθανόν να έχετε εμπλακεί σε κάποια χειριστική συμπεριφορά στο παρελθόν. Οι χειριστικοί και οι τοξικοί άνθρωποι είναι στην ίδια πτέρυγα. Αυτού του είδους οι άνθρωποι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σας ρίξουν και θα βεβαιωθούν ότι μπορούν να βρουν έναν τρόπο να πάρουν τον έλεγχο πάνω σας και στη ζωή σας. Δεν θέλουν τίποτα άλλο από το να σε χρησιμοποιούν σαν να είσαι κάποιο είδος παιχνιδιού και για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Αν είσαι εσύ ένα τέτοιο άτομο, μάλλον δεν θα σε συμπαθήσουν οι άλλοι. Και δεν θα έχουν άδικο…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − nine =