αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι σαμποτάρεις τις πιθανότητες σου να φτάσεις στην επιτυχία

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι σαμποτάρεις τις πιθανότητες σου να φτάσεις στην επιτυχία

Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι εύκολος. Αλλά πέρα από τους εξωτερικούς παράγοντες που ίσως παίζουν τον ρόλο τους, αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία είναι η δική σου νοοτροπία και οι επιλογές που κάνεις. Αν φέρεσαι… ανώριμα, μάλλον θα μείνεις μακριά από τους στόχους σου. Κάτι τέτοιο θα δούμε τώρα: 5 σημάδια που δείχνουν ότι σαμποτάρεις τις πιθανότητες σου να φτάσεις στην επιτυχία. Μερικές συνήθειες που -αν τις έχεις- ήρθε η ώρα να τις σταματήσεις.

1# Θεωρείς ότι η δημοφιλία είναι ο Νο1 στόχος. Το γράφαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας: Οι περισσότεροι μεγάλοι leaders δεν νοιάζονται για το αν είναι συμπαθείς. Όπως εξηγεί ο επιστήμονας Cameron Anderson από το University of California, υπάρχει κάτι ακόμα πιο σημαντικό από το να είσαι συμπαθής. Ποιο είναι αυτό; Το να σε σέβονται οι άνθρωποι γύρω σου. Αυτός ο σεβασμός μάλιστα, παίζει τελικά σημαντικότερο ρόλο στην συνολική ευτυχία στην ζωή μας. Αν θυσιάζεις τα πάντα «για να είσαι απλά συμπαθής», καταλήγεις τελικά να μην σε σέβονται οι άλλοι. Η δημοτικότητα μπορεί να σου φέρει περισσότερα likes στα social media, αλλά δεν θα σε οδηγήσει στην επιτυχία και στην ευτυχία στη ζωή.

2# Δρας σαν να «γνωρίζεις τα πάντα». Οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου είναι σε μία φάση συνεχούς μάθησης. Όσο ψηλά κι αν φτάσουν, όσο πλούσιοι κι αν γίνουν, ποτέ δεν σταματούν να μαθαίνουν και να εξελίσσονται. Αν πιστέψεις ότι «γνωρίζεις τα πάντα», κάπου εκεί θα σταματήσει και η ανάπτυξη σου. Αν θες να είσαι πετυχημένος, πρέπει να γνωρίζεις… ότι δεν τα γνωρίζεις όλα. Και να συνεχίσεις να μαθαίνεις. Το διάβασμα βιβλίων ή η παρακολούθηση online μαθημάτων, είναι μερικοί τρόποι για να συνεχίσεις να μαθαίνεις πράγματα.

3# Δεν ακούς. Αυτό θα μπορούσε να είναι συνέχεια του παραπάνω point. Το να μην ακούς, δεν θα σε κάνει σοφότερο. Οι έξυπνοι άνθρωποι ακούνε περισσότερο από ότι μιλάνε. Έτσι παίρνουν συνεχώς νέες πληροφορίες, ενώ παράλληλα δείχνουν ότι σέβονται τον εκάστοτε συνομιλητή τους. Τσέκαρε και αυτό το άρθρο: «Πως να γίνεις ενεργός ακροατής: Τα 7 points που πρέπει να προσέξεις».

4# Πιστεύεις ότι μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου. Μια παγίδα στην οποία πέφτουν πολλοί. Θεωρούν ότι είναι καλοί σε όλα- και μπορούν να τα κάνουν όλα μόνοι. Ακόμα κι αν μπορείς να πάρεις στα χέρια σου πολλές αρμοδιότητες, δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα εσύ. Αν θέλετε να φτάσετε σε μεγάλες επιτυχίες και να επεκτείνετε τα όρια σας, πρέπει να μάθετε την αξία των ομάδων, μεντόρων, υποστηρικτών και όλων των «κρίκων» μιας αλυσίδας.

5# Κάνεις ότι… δεν βλέπεις τα λάθη σου. Τα λάθη και οι αποτυχίες είναι αναπόφευκτο μέρος του ταξιδιού σας προς την επιτυχία. Ενώ η παράβλεψη των λαθών σας μπορεί να φαινόταν καλή ιδέα όταν ήσασταν 12 ετών, αν συνεχίσετε να το κάνετε ως ενήλικας δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Αν κάνεις ότι δεν βλέπεις τα λάθη σου και δεν τους δίνεις σημασία, δεν θα μάθεις από αυτά. Δεν θα αναπτυχθείς. Και πιθανότατα, θα κάνεις τα ίδια λάθη ξανά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =