αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα για μια θετική αλλαγή στη ζωή σου

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα για μια θετική αλλαγή στη ζωή σου

Ναι, υπάρχει πάντα χώρος για θετικές αλλαγές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που επηρεάζει τους πάντες όμως, είναι να νιώθετε τόσο άνετα στην τρέχουσα κατάστασή σας που φοβάστε να αλλάξετε. Δεν είναι ότι δεν θέλετε να πιάσετε τα αστέρια, αλλά ξέρετε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που κάνετε. Το να κάνετε ένα άλμα και να εξερευνήσετε νέες επιλογές απαιτεί πίστη στον εαυτό σας.

Ακριβώς όπως το σώμα σας συνεργάζεται με το μυαλό σας για να σας ξυπνήσει όταν κοιμάστε, μπορεί επίσης να σας ειδοποιήσει όταν είναι ώρα να κάνετε αλλαγές. Ξέρετε ότι πρέπει να κινηθείτε και να κάνετε κάτι διαφορετικό, επειδή το ένστικτο και η εσωτερική σας ορμή σε εγρήγορση. Εάν δεν είστε σίγουροι για τα σημάδια που δείχνουν πρέπει να κάνετε αλλαγές, εδώ είναι μερικά που πρέπει να λάβετε υπόψη.

1. Βαριέσαι

Οι αλλαγές πρέπει να γίνουν, όταν βαριέσαι τη ζωή. Βρίσκετε τα πράγματα τόσο προβλέψιμα που δεν υπάρχει πια ενθουσιασμός; Είναι εύκολο να παρασυρθείς από τις ρουτίνες και την καθημερινότητα που δεν αφήνεις καθόλου χρόνο για αυθορμητισμό. Η πραγματοποίηση θετικών αλλαγών μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε πράγματα για τα οποία να ανυπομονείτε- και μπορείτε να βγείτε έξω για να τα κάνετε και να έχετε μια ακμάζουσα κοινωνική ζωή.

2. Κακές συνήθειες

Όταν η ζωή σας βρίσκεται σε μια συνεχή κατάσταση δυστυχίας, είναι εύκολο να αποκτήσετε κακές συνήθειες. Σύμφωνα με μια μελέτη στην Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ, οι αυτοκαταπραϋντικές συμπεριφορές μαθαίνονται από τη βρεφική ηλικία. Τα μωρά πιπιλίζουν τους αντίχειρές τους, παίζουν με τα μαλλιά τους και τα κουνάνε μπρος-πίσω για να ηρεμήσουν.

Είναι ένας από τους λόγους που οι ειδικοί λένε στους γονείς να μην τρέχουν στα παιδιά τους κάθε φορά που κλαίνε, καθώς μαθαίνουν να αναζητούν αυτές τις συμπεριφορές για να ηρεμήσουν. Μοιάζεις πολύ με εκείνο το βρέφος που προσπαθεί να κάνει τον εαυτό του να νιώσει καλύτερα. Θα προσπαθήσετε να γεμίσετε αυτές τις στιγμές με άλλα πράγματα όταν αισθάνεστε ανεκπλήρωτοι και άδειοι. Μερικές καθημερινές κακές συνήθειες που αποκτούν οι άνθρωποι είναι η υπερκατανάλωση τροφής, η υπερβολική παρακολούθηση τηλεόρασης, το να παίζουν βιντεοπαιχνίδια για πολλές ώρες, το κάπνισμα ή το ποτό.

3. Η αυτοεκτίμησή σας επιδεινώνεται

Όταν δεν είσαι ευχαριστημένος με τη ζωή σου, μπορεί να μπερδέψεις την ταυτότητά σου. Το πώς κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη μπορεί να αλλοιωθεί από τις αμφιβολίες και τα καταθλιπτικά συναισθήματά σας. Είναι ένα σαφές σημάδι ότι πρέπει να κάνετε μια θετική αλλαγή, αν αρχίσετε να αμφιβάλλετε για τις ικανότητές σας και χάνετε την πίστη σας στον εαυτό σας.

Μπορεί να χάσετε την εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας για να παίρνετε αποφάσεις για οτιδήποτε, καθώς το ένστικτό σας είναι αδύναμο αυτές τις μέρες.

4. Αγνοείτε τους προσωπικούς σας στόχους

Ποιοι στόχοι; Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες σας δεν είναι τίποτα άλλο από μια ξεθωριασμένη ανάμνηση περασμένων ημερών. Δεν μπορείτε να εστιάσετε στο αύριο γιατί απλά προσπαθείτε να τα καταφέρετε σήμερα. Εάν ξυπνήσετε και εμφανιστείτε στη δουλειά στην ώρα σας, είναι συχνά ένα σημαντικό επίτευγμα.

Έχετε δημιουργηθεί για να επιδιώκετε μεγαλύτερα πράγματα. Δεν ανταποκρίνεστε πλήρως στις δυνατότητές σας όταν εφησυχάζετε και μένετε βαλτωμένοι.

5. Τα αρνητικά υπερτερούν των θετικών στη ζωή σας

Όταν φτάσετε στο σημείο να μην μπορείτε πλέον να σκεφτείτε τίποτα θετικό στη ζωή σας, είναι καιρός να κάνετε αλλαγές. Το να εστιάσετε το μυαλό σας, κάνοντας μια λίστα και αξιολογώντας την κατάστασή σας είναι χρήσιμο. Ποια άσχημα σημεία σας οδηγούν στα πρόθυρα μιας ψυχικής κατάρρευσης και ποια είναι τα καλά σημεία που σας αρέσουν;

Μερικές φορές, όταν βάζετε τα πράγματα στο χαρτί και αναλύετε μια κατάσταση, είναι πιο εύκολο να προσδιορίσετε τι σας καταρρίπτει. Δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε σε όλο τον κόσμο για να είστε ευτυχισμένοι, καθώς μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι μια αλλαγή δουλειάς ή νέοι φίλοι. Οι θετικές αλλαγές μπορεί να είναι μικρές- και να είναι αποτελεσματικές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =