αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχεις πάρει την ζωή σου στα χέρια σου

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι έχεις πάρει την ζωή σου στα χέρια σου

Το να χάσεις τον έλεγχο της ζωής σου δεν είναι ποτέ καλό. Αλλά όταν τελικά ανακτήσεις αυτή την δύναμη, αισθάνεσαι εκπληκτικά.

Πως θα ξέρετε ότι αρχίζετε να παίρνετε τον έλεγχο της ζωής σας;

Λοιπόν, υπάρχουν μερικές σημαντικές συμπεριφορές που πρέπει να προσέξετε. Αυτές οι συμπεριφορές δείχνουν ότι είστε στο σωστό δρόμο, ελέγχοντας τη μοίρα σας.

Συμπεριφορά 1: Καθορίζεις τα όρια σου

Το πρώτο σημάδι ότι παίρνετε τον έλεγχο της ζωής σας είναι όταν αρχίζετε να βάζετε όρια.

Και με τον όρο όρια, εννοούμε τις γραμμές που σχεδιάζετε γύρω από τον εαυτό σας για να διατηρήσετε την ισορροπία και να προστατέψετε τον χρόνο, την ενέργεια και τον διανοητικό σας χώρο.

Ίσως λέτε «όχι» στις επιπλέον ευθύνες στη δουλειά όταν είστε ήδη καταπονημένοι. ‘Η ξοδεύετε λιγότερο χρόνο με άτομα που σας καταναλώνουν ενέργεια.

Μπορεί ακόμη και να αφιερώνετε χρόνο για τον εαυτό σας κάθε μέρα, μακριά από τη φασαρία.

Ο καθορισμός ορίων μπορεί να σας κάνει να νιώθετε κάπως άβολα στην αρχή, ειδικά αν έχετε συνηθίσει να ακολουθείτε αυτό που θέλουν οι άλλοι.

Αλλά να θυμάσαι, είναι η ζωή σου. Και είναι απολύτως ΟΚ να δώσετε προτεραιότητα στη δική σας ευημερία.

Συμπεριφορά 2: Αγκαλιάζοντας την αποτυχία

Το δεύτερο σημάδι ότι παίρνετε τον έλεγχο της ζωής σας είναι όταν αρχίζετε να βλέπετε την αποτυχία διαφορετικά.

Όπως πολλοί από εμάς, ίσως φοβάσαι την αποτυχία. Σε κάνει να νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετά καλός.

Αλλά σύντομα θα καταλάβεις ότι η αποτυχία δεν είναι το τέλος της διαδρομής. Όταν αρχίσετε να αγκαλιάζετε την αποτυχία ως μέρος του ταξιδιού σας, θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε την αξία της. Κάθε φορά που πέφτουμε, μαθαίνουμε κάτι νέο για τον εαυτό μας. Μαθαίνουμε για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία μας. Ανακαλύπτουμε τι λειτουργεί και τι όχι.

Έτσι, όταν σταματήσετε να φοβάστε την αποτυχία και αρχίσετε να τη βλέπετε ως μια ευκαιρία να αναπτυχθείτε, δείχνει ότι αρχίζετε να παίρνετε τον έλεγχο της ζωής σας. Όλα έχουν να κάνουν με τη μάθηση, τη βελτίωση και την πορεία προς τα εμπρός, ό,τι κι αν συμβεί.

Συμπεριφορά 3: Γιορτάζεις τις μικρές νίκες

Το επόμενο σημάδι ότι παίρνετε τον έλεγχο της ζωής σας είναι όταν αρχίζετε να γιορτάζετε τις μικρές σας νίκες.

Αυτή η συμπεριφορά είναι πιο διορατική από ό,τι φαίνεται με την πρώτη ματιά. Να γιατί: Έχουμε συχνά τη συνήθεια να απορρίπτουμε τα μικρά μας επιτεύγματα, περιμένοντας μια «μεγάλη» επιτυχία για να χαϊδέψουμε τον εαυτό μας στην πλάτη. Αλλά κάνοντας το αυτό, χάνουμε κάποια μεγάλη χαρά και κίνητρο!

Το να γιορτάζετε τις μικρές νίκες σημαίνει να αναγνωρίζετε κάθε βήμα που κάνετε προς τη σωστή κατεύθυνση, όσο μικροσκοπικό κι αν είναι.

Καταφέρατε να ξυπνήσετε νωρίς και να κάνετε μια γρήγορη προπόνηση; Αυτό είναι νίκη! Τελειώσατε ένα βιβλίο που θέλατε να διαβάσετε εδώ και μήνες; Άλλη μια νίκη! Κάνατε ένα βήμα για να νικήσετε τον φόβο σας για δημόσια ομιλία; Μεγάλη νίκη!

Όταν αρχίζεις να αναγνωρίζεις και να γιορτάζεις αυτές τις μικρές νίκες, κάνεις κάτι απίστευτα σημαντικό. Ενισχύετε την αυτοπεποίθησή σας και δημιουργείτε ώθηση για συνεχή πρόοδο. Δείχνετε στον εαυτό σας ότι κάθε προσπάθεια μετράει, κάθε βήμα έχει σημασία.

Συμπεριφορά 4: Ζητάς βοήθεια

Αυτό μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά το επόμενο σημάδι ότι παίρνετε τον έλεγχο της ζωής σας είναι όταν αρχίζετε να ζητάτε βοήθεια.

Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα μόνος σου.

Είναι αλήθεια ότι ο έλεγχος της ζωής σας περιλαμβάνει τη λήψη των δικών σας αποφάσεων και τη χάραξη του δικού σας μονοπατιού.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κάνετε όλα μόνος. Η βοήθεια από άλλους μπορεί να σε πάει ένα βήμα πιο μακριά.

Συμπεριφορά 5: Είσαι ο εαυτός σου

Ένα άλλο ακατέργαστο, ειλικρινές σημάδι ότι παίρνετε τον έλεγχο της ζωής σας είναι όταν αρχίζετε να ζείτε αυθεντικά. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο και δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα έχετε όλα ξεκαθαρίσει.

Στην πραγματικότητα, το να ζεις αυθεντικά είναι συχνά… κάπως μπερδεμένο. Αλλά εκεί βρίσκεται η ομορφιά του.

Το να ζεις αυθεντικά σημαίνει να δείχνεις τον πραγματικό σου εαυτό, όχι αυτόν που νομίζεις ότι θέλουν να δουν οι άλλοι. Σημαίνει να αποδέχεσαι τα ελαττώματά σου, να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να είσαι οδηγός του ταξιδιού σου.

Υπάρχει μεγάλη πίεση στον κόσμο μας για να ταιριάξουμε με τον μέσο όρο, να συμμορφωθούμε, να φορέσουμε μάσκα.

Και μερικές φορές, φοράμε αυτή τη μάσκα για τόσο καιρό που ξεχνάμε ποιοι είμαστε από κάτω της.

Αλλά εδώ είναι το point: Τη στιγμή που αρχίζεις να αγκαλιάζεις τον αυθεντικό εαυτό σου, αρχίζεις να παίρνεις τον πραγματικό έλεγχο της ζωής σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε πράγματα στα οποία οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν σπαταλούν τον χρόνο τους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 4 =