αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο σε ζηλεύει (ακόμα κι αν δεν στον λέει ανοιχτά)

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο σε ζηλεύει (ακόμα κι αν δεν στον λέει ανοιχτά)

Δεν είστε σίγουροι γιατί ένα συγκεκριμένο άτομο σας αγνοεί κατάφωρα, σας πλημμυρίζει με ψεύτικες κολακείες ή μιλάει πάντα για για τον εαυτό του ενώ παραθέτετε μια επιτυχία σας; Πιθανότατα αυτό το άτομο σε ζηλεύει.

Η ζήλια μπορεί να εντοπιστεί εύκολα. Τις περισσότερες φορές, ένα συγκεκριμένο άτομο εκπέμπει μια κακή, αρνητική ατμόσφαιρα. Αλλά μερικές φορές, μπορεί να είναι δύσκολο να την εντοπίσεις, ειδικά όταν κάποιος είναι καλός στο να κρύβει τη ζήλια του πίσω από μια φιλική πρόσοψη.

Λέγεται ότι οι άνθρωποι που βιώνουν κρίσεις ζήλιας είναι εκείνοι που έχουν υποκείμενα προσωπικά ζητήματα όπως ανασφάλειες, χαμηλή αυτοεκτίμηση και θυμό. Και αν ξεφύγει από τον έλεγχο, μπορεί να γίνει τοξική συμπεριφορά.

Εάν θέλετε να το αποτρέψετε από το να επηρεάσει τη ζωή σας, το να καταλάβετε εάν οι άνθρωποι σας ζηλεύουν βοηθάει πολύ.

Σε αυτό το άρθρο, παραθέτουμε μερικά σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σας ζηλεύει κρυφά.

1) Ανειλικρινή κομπλιμέντα

Δεν θα σου πουν ποτέ ότι ζηλεύουν. Όταν σας συμβαίνουν καλά πράγματα, ενεργούν… υπερβολικά υποστηρικτικά και σας πλημμυρίζουν με ανειλικρινή κομπλιμέντα.

Αλλά μόλις απομακρυνθούν, μιλούν άσχημα για εσάς και λένε το πόσο δεν σας αξίζει.

Δώστε προσοχή στους ανθρώπους που θα σας συγχαρούν ή χειροκροτούν πιο δυνατά όταν σας συμβαίνει κάτι σπουδαίο, καθώς και σε αυτούς που σας πλημμυρίζουν με επαίνους μόνο αν υπάρχουν άνθρωποι γύρω σας.

2) Σε αντιγράφει

Ενώ η ψυχολογία πιστεύει ότι η «αντιγραφή» στη συμπεριφορά είναι μια εκδήλωση του θαυμασμού και ένα σημάδι κολακείας, δεν συμβαίνει πάντα με τους ζηλιάρηδες.

Οι άνθρωποι που σας ζηλεύουν προσπαθούν να μιμηθούν τη συμπεριφορά και το στυλ σας, όπως τον τρόπο που παρουσιάζετε τον εαυτό σας, το στυλ περπατήματος, τους τρόπους, ακόμα και τον τρόπο που μιλάτε.

Στην αρχή, μπορεί να το βρείτε κολακευτικό. Αλλά όσο περισσότερο το παρατηρείς, τόσο πιο εκνευριστικό γίνεται.

Ένας ζηλιάρης δεν βγήκε να αγοράσει ένα κινητό τηλέφωνο που είναι πανομοιότυπο με το δικό σου για να σε κολακέψει. Προσπαθεί να συμβαδίσει με εσένα- και να σε ξεπεράσει αν μπορεί.

3) Υπερτονίζει τα επιτεύγματά του

Όταν κάνουν μια συζήτηση, στους ζηλιάρηδες αρέσει να νιώθουν ανώτεροι δίνοντας υπερβολική έμφαση στα επιτεύγματά τους. Αυτό συμβαίνει συνήθως αφού μοιραστείτε μερικά υπέροχα δικά σας νέα.

Τις περισσότερες φορές, όταν οι ζηλιάρηδες πετυχαίνουν κάτι μεγάλο ή μικρό, θα το πουν σε όλο τον κόσμο.

Προσέξτε τους ανθρώπους που επιδεικνύουν υπερβολικά τα ορόσημα που έχουν πετύχει – συνήθως είναι αυτοί που είναι τρομερά ανασφαλείς. Και θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να σας κάνουν να νιώσετε ότι δεν είστε στο ίδιο επίπεδο με αυτούς.

4) Σε βομβαρδίζει με άβολες ερωτήσεις

Όταν συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά, είναι φυσικό να κάνει ερωτήσεις για εσάς. Και το ίδιο και ένας ζηλιάρης.

Στην πραγματικότητα, αυτό το άτομο θα σας βομβαρδίσει με ερωτήσεις αλλά με μια μάλλον βρώμικη πρόθεση. Ενδέχεται να διερευνήσουν τις προηγούμενες εμπειρίες, τις επιτυχίες και τους στόχους σας για να εξετάσουν εξονυχιστικά κάθε πληροφορία που λέτε.

Θα θέτουν συνεχώς follow-up ερωτήσεις, οι οποίες τελικά θα σας κάνουν να νιώθετε άβολα όσο διαρκεί η συζήτηση.

5) Παίρνει ικανοποίηση από τα λάθη και τις αποτυχίες σου

Έχετε ακούσει ποτέ το “Σου το είπα” από ένα συγκεκριμένο άτομο μετά από ένα περιστατικό λάθους ή αποτυχίας; Οι πιθανότητες λένε ότι προήλθε από ένα ζηλιάρη, του οποίου η ικανοποίηση είναι η αποτυχία σας.

Αυτή η συνεχής κριτική θα σε κάνει να χάσεις την ορμή και την αυτοπεποίθησή σου και θα αμφιβάλλεις αν μπορείς να κάνεις κάτι σωστά.

Έτσι, αν έχετε αισθανθεί ποτέ παγιδευμένος από τις απόψεις των άλλων ή έχετε αμφισβητήσει την αξία σας λόγω συνεχούς κριτικής, θυμηθείτε: Δεν είστε μόνοι και υπάρχει τρόπος να αντιστρέψετε τα πράγματα. Θυμήσου και το άρθρο: Έξι συμβουλές για να σταματήσεις να είσαι «υπηρέτης» των άλλων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =