αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια για να καταλάβεις τις αληθινές προθέσεις ενός ατόμου

Πέντε σημάδια για να καταλάβεις τις αληθινές προθέσεις ενός ατόμου

Υπάρχουν κάποιες λεπτές ενδείξεις που λένε περισσότερη αλήθεια από τα λόγια των ανθρώπων.

Πώς λοιπόν μπορείτε να καταλάβετε τι πραγματικά σκέφτεται ένα άτομο; Βασίζεστε στις λέξεις που χρησιμοποιεί ή υπάρχει άλλος τρόπος για να φτάσετε στην αλήθεια;

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα περισσότερα από αυτά που επικοινωνούμε γίνεται μέσω της γλώσσας του σώματός μας, με ένα σημαντικό μέρος της επικοινωνίας μας να είναι μη λεκτική.

Εδώ είναι 5 για να καταλάβεις τις αληθινές προθέσεις ενός ατόμου.

1. Mirroring

Αυτό είναι όταν ένα άτομο αρχίζει να ”αντιγράφει” τη γλώσσα του σώματός σας, σημαίνει ότι σας συμπαθεί ή τουλάχιστον συμφωνεί μαζί σας. Έτσι, αν παρατηρήσετε κάποιον που στέκεται ή κάθεται με τον ίδιο τρόπο με εσάς, για παράδειγμα, ακουμπισμένος σε έναν τοίχο ή με τα χέρια πίσω από το κεφάλι του, δοκιμάστε να αλλάξετε τη θέση σας για να δείτε αν το κάνει επίσης. Τότε θα καταλάβεις ότι σε ”καθρεφτίζει” και είναι πιθανό να σε συμπαθεί.

2. Κοιτάξτε τα πόδια

Εάν πλησιάζετε μια ομάδα ανθρώπων και δεν είστε σίγουροι αν είστε ευπρόσδεκτοι ή όχι, κοιτάξτε τα πόδια των ατόμων στην ομάδα. Αν στραφούν προς το μέρος σας, σημαίνει ότι έχετε γίνει αποδεκτός. Αν παραμείνουν στραμμένοι αλλού… τότε δεν είσαι.

3. Επαφή με τα μάτια

Συνήθως, ένα άτομο πρέπει να σας κοιτάζει για περίπου τα 2/3 της συνομιλίας. Αν το κάνουν για κάτι λιγότερο από αυτό και μπορεί να κρύβουν κάτι. Αν σας κοιτούν περισσότερο από τα δύο τρίτα και μπορεί σκόπιμα να προσπαθούν να σας εκφοβίσουν.

4. Προσέξτε τον προσωπικό χώρο

Όλοι έχουμε διαφορετικές ζώνες προσωπικού χώρου όπου νιώθουμε άνετα να συναναστραφούμε με συγκεκριμένα άτομα. Τα αγαπημένα μας πρόσωπα επιτρέπονται στην άμεση ζώνη μας, ενώ οι ξένοι μένουν σε πιο ανοιχτή ακτίνα. Εάν δείτε κάποιον να απομακρύνεται από εσάς, τότε σκεφτείτε ότι μπορεί να έχετε ”διαβάσει” λάθος τα σήματα του προς εσάς.

5. Ξύσιμο στο πίσω μέρος του λαιμού

Εάν εντοπίσετε ένα άτομο να το κάνει αυτό, θα μπορούσε απλώς να έχει μια φαγούρα. Αλλά είναι επίσης ένας τρόπος να δείξει ότι εξακολουθεί να έχει ερωτήσεις και θέλει απαντήσεις για ένα συγκεκριμένο θέμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 5 =