αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε (πραγματικοί) λόγοι για τους οποίους δεν είσαι όσο πετυχημένος θα ήθελες

Πέντε (πραγματικοί) λόγοι για τους οποίους δεν είσαι όσο πετυχημένος θα ήθελες

Έχεις βάλει έναν στόχο, έχεις εργαστεί, αλλά δεν βλέπεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Όταν δεν καταφέρνουμε να φτάσουμε σε έναν μεγάλο στόχο μας, συνήθως ρίχνουμε την ευθύνη σε «άλλους», στην κακή τύχη ή στο κακό οικονομικό περιβάλλον. Ωστόσο, αν μείνεις σε τέτοιες δικαιολογίες είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα καταφέρεις ποτέ αυτό που θες. Δεν θα πάρεις τα χρήσιμα μαθήματα από την αποτυχία σου και δεν θα εξελιχθείς.

Τώρα λοιπόν θα δούμε 5 πραγματικούς λόγους για τους οποίους δεν είσαι όσο πετυχημένος θα ήθελες. Δες τα δεδομένα με καθαρό μυαλό, εξέτασε τι έκανες λάθος, και κάνε το μεγάλο come back στην συνέχεια. Άλλωστε πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι είχαν αποτυχίες στα πρώτα τους βήματα. Όμως εξελίχτηκαν μέσα από αυτές και τελικά πέτυχαν σπουδαία πράγματα στην συνέχεια της διαδρομής τους.

1# Δεν πιστεύεις στον εαυτό σου. Ναι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πιστέψεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Και να θέλεις να φτάσεις ως το τέλος της διαδρομής, με κάθε κόστος. Σε αυτό ίσως σε βοηθήσει το να μην ακούσεις τις «φωνές» από δεξιά και αριστερά.

2# Το… σκέφτεσαι πολύ. Όπως έχουμε ξανά πει, η αναβλητικότητα είναι ένα από τα βασικά εμπόδια που μπορούν να σε κρατήσουν μακριά από τον στόχο σου. Μην σκέφτεσαι πολύ την όποια ιδέα σου και μην το αφήνεις «για αργότερα». Κάνε ένα βασικό πλάνο και ξεκίνα να δρας. Και μην περιμένεις να είσαι τέλειος από την αρχή.

3# Τα κάνεις όλα περίπλοκα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτού που βλέπουν μια λύση μέσα σε κάθε πρόβλημα, και αυτή που βλέπουν ένα πρόβλημα μέσα σε κάθε λύση. Τα πράγματα μερικές φορές είναι πιο απλά από ότι νομίζεις. Μην τα κάνεις περίπλοκα, και μην βλέπεις προβλήματα παντού.

4# Κάνεις μόνο ότι κάνουν οι άλλοι. Είναι καλό να κάνεις μια έρευνα στο πεδίο σου και στους ανταγωνιστές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κινηθείς μόνο σε μονοπάτια που έχουν πορευτεί άλλοι πριν από εσένα. Κάνε τολμηρές και απρόσμενες επιλογές. Προσπάθησε να δημιουργήσεις δικά σου μονοπάτια, ακόμα κι αν αυτά εμπεριέχουν μεγάλο ρίσκο. Αν τα καταφέρεις, μετά όλοι θα μιλούν για εσένα.

5# Υπερβολικό Multitasking. Αρκετοί είναι αυτοί που, για παράδειγμα, ξεκινούν ένα δικό τους project ενώ παράλληλα εργάζονται και αλλού. Αυτό το μοντέλο μπορεί να δουλέψει ως ένα σημείο, όμως μετά θα πρέπει να διαλέξεις τι θες να κάνεις. Ελάχιστοι μεγάλοι επιχειρηματίες ή επαγγελματίες έφτασαν στην κορυφή, ενώ έκαναν… 10 πράγματα παράλληλα. Από ένα σημείο και μετά πρέπει να αφιερώσεις τον χρόνο, την ενέργεια και τα χρήματα σου στην επιλογή που πιστεύεις περισσότερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − eight =