αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα στα οποία δεν σπαταλούν τον ελεύθερο χρόνο τους οι πετυχημένοι άνθρωποι

Πέντε πράγματα στα οποία δεν σπαταλούν τον ελεύθερο χρόνο τους οι πετυχημένοι άνθρωποι

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι κάνουν (ή δεν κάνουν) οι επιτυχημένοι άνθρωποι όταν δεν εργάζονται; Η μυστική συνταγή τους για την επιτυχία δεν είναι μόνο να εργάζονται σκληρά, αλλά και να περνούν με σύνεση τον ελεύθερο χρόνο τους.

Τώρα λοιπόν θα δούμε 5 πράγματα που αποφεύγουν, για να παραμείνουν παραγωγικοί και χαρούμενοι.

1. Δεν κάνουν άσκοπο scroll στα social media

Αν και είναι δελεαστικό να ξοδεύετε ώρες κάνοντας scroll στα feed των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα επιτυχημένα άτομα αποφεύγουν να παρασυρθούν σε αυτή σπατάλη χρόνου.

Γνωρίζουν ότι αυτές οι πλατφόρμες έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν τους χρήστες αφοσιωμένους για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Όμως, γνωρίζουν επίσης τη σημασία του χρόνου και δίνουν προτεραιότητα σε εργασίες που συμβάλλουν στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Αντί να κάνουν scroll στην οθόνη, επενδύουν χρόνο στο διάβασμα, τη μάθηση και άλλες παραγωγικές δραστηριότητες που εμπλουτίζουν τη ζωή τους και τους βοηθούν να πλησιάσουν τους στόχους τους.

2. Δεν λένε «ναι σε όλα»

Ίσως έχεις πέσει στην παγίδα να πεις «ναι» σε δραστηριότητες που δεν θες.

Αλλά εδώ είναι το point: Oι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν φοβούνται να πουν «όχι».

Όπως εμείς, έτσι και τα επιτυχημένα άτομα έχουν τις ίδιες 24 ώρες την ημέρα και είναι επιλεκτικοί για το πώς θα τις περάσουν.

Κάθε «ναι» σε ένα πράγμα είναι ένα «όχι» σε κάτι άλλο – ενδεχομένως κάτι πιο πολύτιμο. Προστατεύουν τον χρόνο τους λοιπόν, διασφαλίζοντας ότι κάθε δέσμευση είναι ένα βήμα προς τους στόχους τους ή φέρνει αξία στη ζωή τους.

3. Δεν παραβλέπουν το παρόν

Δεν θα πιάσετε επιτυχημένους ανθρώπους να χάνονται στις τύψεις του χθες ή στις αγωνίες του αύριο. Γνωρίζουν τη δύναμη του να μένουν ”προσγειωμένοι” στην παρούσα στιγμή.

Δεν είναι ότι αγνοούν τα λάθη του παρελθόντος ή τις μελλοντικές προκλήσεις. Αντίθετα, μαθαίνουν και σχεδιάζουν, χωρίς να αφήνουν αυτά να διαβρώσουν την εστίασή τους στο σήμερα.

Κάθε μέρα θεωρείται ως μια νέα σελίδα, μια ευκαιρία να κάνουν βήματα προς τους στόχους τους χωρίς να κρατούνται όμηροι του τι έγινε ή τι θα μπορούσε να γίνει στο μέλλον.

Στην ουσία, έχουν κατακτήσει την τέχνη του να είναι εκεί που είναι τα πόδια τους, αξιοποιώντας στο έπακρο κάθε στιγμή για να χτίσουν ένα πιο φωτεινό, πιο επιτυχημένο αύριο.

4. Δεν αγνοούν την προσωπική ανάπτυξη

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ παύση στη μάθηση. Είναι αιώνιοι μαθητές, πάντα διψασμένοι να διευρύνουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις προοπτικές τους.

Δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους, ούτε βολεύονται με το status quo. Αντίθετα, πάντα αναπτύσσονται.

Κάθε βιβλίο που διαβάζουν, κάθε workshop που παρακολουθούν, κάθε νέα εμπειρία, είναι ένα τούβλο στη διαρκώς εξελισσόμενη δομή της επιτυχίας τους.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η στιγμή που σταματάς να μαθαίνεις είναι η στιγμή που αρχίζεις να γίνεσαι… απαρχαιωμένος. Για αυτούς, η προσωπική ανάπτυξη δεν είναι απλώς ένα ταξίδι. Είναι μια δια βίου δέσμευση.

5. Δεν έχουν συνεχώς γεμάτο πρόγραμμα

Συχνά φανταζόμαστε τους εξαιρετικά επιτυχημένους ως άτομα που… τρέχουν συνεχώς. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι μάστερ στην εξισορρόπηση της εργασίας και της χαλάρωσης.

Εκτιμούν τον «κενό χρόνο» επειδή είναι απαραίτητος για τη δημιουργικότητα και την καινοτομία. Αυτή είναι η ώρα για να χαλαρώσουν, να επαναφορτιστούν και να αφήσουν το μυαλό τους να περιπλανηθεί ελεύθερο.

Είχατε ποτέ μια λαμπρή ιδέα ενώ κάνετε μια βόλτα ή ένα ντους; Ναι, το μυαλό σας παράγει ιδέες σε τέτοιες στιγμές. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 8 =