αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε περιπτώσεις κατά τις οποίες το να ξεκόψετε ανθρώπους από τη ζωή σας είναι μια εξαιρετική ιδέα

Πέντε περιπτώσεις κατά τις οποίες το να ξεκόψετε ανθρώπους από τη ζωή σας είναι μια εξαιρετική ιδέα

Πιθανότατα έχετε ακούσει χιλιάδες φορές ότι οι άνθρωποι είναι κοινωνικά όντα- και είναι αλήθεια σε κάποιο βαθμό. Οι φιλίες κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Η κοινωνική αλληλεπίδραση είναι σημαντική για την ψυχική σας ευεξία, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, η αποκοπή ανθρώπων από τη ζωή σας αποδεικνύεται ακόμη πιο ζωτικής σημασίας.

Φυσικά, αυτή η ενέργεια δεν είναι πάντα απαραίτητη. Τις περισσότερες φορές, είναι δυνατό να επιλύσετε διαφωνίες με τους φίλους, συνεργάτες και την οικογένειά σας χωρίς να κάψετε γέφυρες, ειδικά αν πρόκειται για τους γονείς ή τα αδέρφια σας.

Αλλά σήμερα, θα μιλήσουμε για τα παραδείγματα των ανθρώπων και των σχέσεων, όπου το κόψιμο των δεσμών είναι η καλύτερη λύση.

1. Αυτοί που λένε ψέματα και προσποιούνται τα συναισθήματά τους

Στην κοινωνία μας, η ευγενική συμπεριφορά περιλαμβάνει έναν ορισμένο βαθμό… προσποίησης και ψέματος. Υποτίθεται ότι χαμογελάμε στους άλλους ανθρώπους και τους ρωτάμε πώς τα πάνε ακόμα κι αν δεν μας νοιάζει τόσο. Δεν δείχνουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα τις περισσότερες φορές και το να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους θεωρείται αγενές.

Ολοι ακολουθούν αυτά τα πρότυπα μη αυθεντικής συμπεριφοράς σε κάποιο βαθμό. Επομένως, ανεξάρτητα από το πόσο εκτιμάτε την ειλικρίνεια, δεν έχει νόημα να κόψετε τους δεσμούς με κάποιον μόνο και μόνο επειδή προσποιήθηκε ένα χαμόγελο ή σας είπε ένα λευκό ψέμα.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που μόνιμα είναι ανειλικρινείς. Αν τύχει να έχετε έναν παθολογικό ψεύτη στον κοινωνικό σας κύκλο, ξέρετε πόσο ενοχλητική μπορεί να είναι αυτή η συνήθεια. Όταν κάποιος λέει ψέματα χωρίς λόγο, παρασύρει τους πάντες γύρω του στο ατελείωτο παιχνίδι της εξαπάτησης. Δεν μπορούν απλώς να σταματήσουν – το ψέμα είναι η δεύτερη φύση τους. Επινοούν ιστορίες και διαστρεβλώνουν τα πιο ασήμαντα γεγονότα. Και πριν καν το καταλάβεις, μπαίνεις σε μπελάδες εξαιτίας της ανεντιμότητας κάποιου άλλου. Θυμήσου και το άρθρο: Οι 4 λέξεις που χρησιμοποιούν συχνά οι παθολογικοί ψεύτες.

2. Χειριστικές προσωπικότητες

Συνεχίζοντας με το θέμα της αυθεντικότητας, μερικοί άνθρωποι δεν λένε ψέματα από συνήθεια – το κάνουν για να εκμεταλλευτούν άλλους. Και είναι πολύ χειρότερο από κάποιον που προσπαθεί απλώς να εντυπωσιάσει τους άλλους ή θέλει να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση μιας περιπετειώδους ζωής του.

Οι χειριστικοί άνθρωποι είναι παντού, και δεν λέμε μόνο για τις πιο δόλιες προσωπικότητες όπως οι ναρκισσιστές ή οι ψυχοπαθείς. Τα ψυχικά υγιή άτομα μπορούν επίσης να έχουν τάσεις χειραγώγησης.

Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα άτομο που φοβάται τις ευθύνες. Θυμάστε αυτόν τον συνάδελφο που πάντα μεταθέτει την ευθύνη όταν το project πάει στραβά;

Μπορεί επίσης να είναι κάποιος με χαμηλή αυτοεκτίμηση που λαχταρά την προσοχή και την αποδοχή. Τέτοια άτομα παραπονιούνται συνεχώς και ψαρεύουν κομπλιμέντα. Το να κάνεις παρέα με ένα τέτοιο άτομο είναι απίστευτα κουραστικό.

3. Αυτοί που ευδοκιμούν στην αρνητικότητα και το δράμα

Είναι σημαντικό να διακρίνουμε τις τοξικές προσωπικότητες από τους ανθρώπους που απλώς περνούν μια δύσκολη περίοδο. Μπορεί η φίλη σας να αντιμετωπίζει προβλήματα στη σχέση της, οπότε παραπονιέται για τον φίλο της όλη την ώρα. Άλλωστε, οι φιλίες δεν αφορούν μόνο τη διασκέδαση, και έρχεται μια στιγμή που πρέπει να δείξεις κατανόηση και να προσφέρεις υποστήριξη.

Αλλά υπάρχουν επίσης άτομα που μιλούν πάντα άσχημα για τους άλλους, δημιουργούν δράμα από το τίποτα και παραπονιούνται για τη ζωή τους όλη την ώρα, ακόμα και όταν τα πράγματα πάνε αρκετά καλά. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη μόνο όταν… τους κόβεις από αυτήν.

Συχνά αναφέρονται ως «συναισθηματικά βαμπίρ» και είναι λογικό γιατί – αφού μιλήσετε με ένα τέτοιο άτομο, αισθάνεστε ατελείωτα κουρασμένοι χωρίς λόγο. Κρατώντας τους μόνιμα παραπονούμενους και άτομα drama queens στη ζωή σας είναι ένας σίγουρος τρόπος να σπαταλάτε το χρόνο και την ενέργειά σας ακούγοντας κουτσομπολιά και γκρίνια.

4. Εγωκεντρικοί χαρακτήρες και αυτοί που σε εκμεταλλεύονται

Όλοι είχαμε έναν γνωστό που εμφανιζεται… μόνο όταν χρειάζεται κάτι. Είτε πρόκειται για βοήθεια με μια εργασία στο πανεπιστήμιο, είτε κάποια χρήματα για δανεισμό ή οποιοδήποτε άλλο είδος χάρης – αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να είναι μέρος της ζωής σας μόνο όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Όταν είστε εσείς που χρειάζεστε τη βοήθειά τους, απλά εξαφανίζονται. Δεν απαντούν στα τηλεφωνήματά σας και αγνοούν τα μηνύματα σας, λέγοντας στη συνέχεια ότι ήταν πολύ απασχολημένοι. Αυτά τα άτομα είναι τα πρώτα που αποδέχονται την πρόσκλησή σας σε ένα πάρτι και τα τελευταία που σας τηλεφωνούν όταν είστε άρρωστοι.

Θα είστε πολύ καλύτερα χωρίς αυτούς, οπότε το να κόψετε τέτοιους ανθρώπους από τη ζωή σας είναι η πιο σοφή λύση.

Επιπλέον, το να εκμεταλλευτείς άλλους δεν περιλαμβάνει μόνο το να ζητάς χάρες ή να δανείζεις χρήματα. Μερικές φορές, παίρνει πιο λεπτές μορφές και οι άνθρωποι σας χρησιμοποιούν για συναισθηματική υποστήριξη. Ενώ οι φίλοι προορίζονται να υποστηρίζουν, να ακούν και να δίνουν συμβουλές σε δύσκολες καταστάσεις, λειτουργεί μόνο όταν είναι αμοιβαίο.

Εάν η υποστήριξη είναι μονόπλευρη και καταλήγετε πάντα να ακούτε τα προβλήματα του φίλου σας ενώ δεν δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον για τη ζωή σας, ίσως χρειαστεί να επανεξετάσετε τη φύση αυτής της φιλίας.

5. Οι… losers φίλοι

Το έχουμε πει και σε παλαιότερο άρθρο: Οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε πολλοί business γκουρού: Είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε παρέα περισσότερο

Nαι η επιτυχία απαιτεί τεράστια αποφασιστικότητα και προσωπικότητα. Ωστόσο, η επιτυχία εξαρτάται επίσης από την ικανότητα σύνδεσης με άτομα που έχουν ήδη καταφέρει να φτάσουν στην επιτυχία.

Και τι ανθρώπους πρέπει να βάλεις γύρω σου; Δες εδώ τα 3 άτομα που πρέπει να έχεις κοντά σου σε κάθε φάση της ζωής σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 4 =