αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε μικρές κινήσεις που θα κάνουν τους άλλους να σε σέβονται περισσότερο

Πέντε μικρές κινήσεις που θα κάνουν τους άλλους να σε σέβονται περισσότερο

Όταν σκέφτεστε τους ανθρώπους που σέβεστε περισσότερο, μπορείτε να αναφέρετε τα πράγματα που σέβεστε σε αυτούς; Επιπλέον, υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους;

Οι πιθανότητες είναι ότι αυτά τα χαρακτηριστικά δεν θαυμάζονται μόνο από εσάς – αντλούν τον σεβασμό από όλους όσους αλληλεπιδρούν με αυτούς τους ανθρώπους.

Παρακάτω θα δείτε 5 συμπεριφορές που μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας και θα εμπνεύσουν τους άλλους να σας σεβαστούν περισσότερο:

1. Γλώσσα του σώματος που βγάζει αυτοπεποίθηση

Κοιτάξτε τους ανθρώπους που σέβεστε και παρατηρήστε πώς κινούνται. Έχουν καλή στάση και περπατούν με αυτοπεποίθηση; Ή μήπως καμπουριάζουν;

Εάν θέλετε να κερδίσετε τον σεβασμό από τους άλλους, σταθείτε με αυτοπεποίθηση. Εργαστείτε στη στάση του σώματος και στο βάδισμα, ώστε να κρατάτε τον εαυτό σας όσο πιο ευθεία γίνεται και να κινείστε με χάρη.

Αν δυσκολεύεστε με αυτό, παρακολουθήστε βίντεο με αυτούς που σέβεστε και μιμηθείτε λίγη από τη γλώσσα του σώματός τους, προσαρμόζοντάς την στην προσωπικότητά σας.

Ο τρόπος που κινείστε θα πει πολλά για εσάς και θα οδηγήσει τη συμπεριφορά των άλλων απέναντί σας. Θα πάρετε πολύ περισσότερο σεβασμό από τους άλλους αν στέκεστε και κινείστε σωστά.

2. Μιλήστε δυναμικά

Η ομιλία σας παίζει τεράστιο ρόλο στο να κερδίσετε τον σεβασμό από τους άλλους. Πολλοί άνθρωποι είτε βιάζονται όταν μιλούν για να φανούν όλα επείγοντα, είτε γεμίζουν τις προτάσεις τους με «εεε» αμηχανίας.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι κάνουν τις δηλώσεις τους να ακούγονται σαν ερωτήσεις, πιθανότατα επειδή τους έχουν πει ότι το να μιλούν με αυτοπεποίθηση θεωρείται «αλαζονικό» ή «επιθετικό».

Δώστε προσοχή σε όσους βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας και εκτίμησης και ακούστε πώς μιλούν. Πόσο σεβασμό και θαυμασμό θα είχατε για έναν CEO ή παγκόσμιο ηγέτη αν φαινόταν ότι… δεν είναι σίγουρος για αυτά που λέει; Θυμήσου και το άρθρο: Τα άτομα με αυτοπεποίθηση δεν χρησιμοποιούν ποτέ αυτές τις 4 φράσεις μέσα σε συζητήσεις.

3. Να ξέρεις τα θέματα για τα οποία μιλάς

Πόσο συχνά έχετε χάσει τον σεβασμό σας για κάποιον που έκανε μια τυχαία δήλωση σχετικά με ένα θέμα ή άλλο άτομο, αλλά δεν είχε στοιχεία ή γνώσεις για να υποστηρίξει την άποψη του; Συνηθισμένο σε μια εποχή όπου όλοι… έχουν άποψη για όλα.

Όταν και αν υπάρχει ένα θέμα για το οποίο νιώθετε παθιασμένοι, προσπαθήστε να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα γι’ αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να το συζητήσετε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά- και τα δύο θα κάνουν τους άλλους να εμπιστεύονται αυτό που λέτε και να σας σεβαστούν ακόμη περισσότερο γι’ αυτό.

4. Παραδεχτείτε τα λάθη σας

Συχνά χάνουμε μεγάλο σεβασμό για εκείνους που προσπαθούν να κρύψουν ή να ελαχιστοποιήσουν τα λάθη τους ρίχνοντας την ευθύνη σε άλλους ή βρίσκοντας περίπλοκες δικαιολογίες για να εξηγήσουν ότι «δεν έφταιγαν».

Αντίθετα, όσοι παραδέχονται τα λάθη τους χωρίς δικαιολογίες και καταβάλλουν πραγματική προσπάθεια για να αλλάξουν ή να επανορθώσουν, γίνονται σεβαστοί και θαυμάζονται για τις πράξεις τους.

Αν κάνετε ένα λάθος, παραδεχτείτε το, κάντε ό,τι μπορείτε για να διορθώσετε τα πράγματα και χρησιμοποιήστε το λάθος ως μαθησιακή εμπειρία. Οι πιο πετυχημένοι, ικανοί άνθρωποι είναι συχνά αυτοί που έχουν κάνει τα περισσότερα λάθη. Αλλά πήραν τα χρήσιμα μαθήματα και έγιναν καλύτεροι.

5. Υποστηρίξτε τον εαυτό σας και βάλτε τα όριά σας

Εάν δεν ξεκαθαρίσετε τα όριά σας – και δεν τα υπερασπιστείτε – οι άλλοι αναπόφευκτα δεν θα σας σεβαστούν.

Το να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας μπορεί να είναι δύσκολο εάν αισθάνεστε άβολα με την αντιπαράθεση ή αν δεν σας αρέσει να απογοητεύετε τους άλλους. Μπορεί να αισθάνεστε ότι «δεν είναι σπουδαίο» να παραμερίζετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας για χάρη του να κρατάτε τους άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους, αλλά αυτό δεν είναι απλώς ανθυγιεινό – δημιουργεί… προηγούμενο. Οι άλλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν από εσάς εύκολα και χωρίς συνέπειες.

Φυλάξτε τα όριά σας σαν φρουρός και μην επιτρέψετε σε κανέναν να τα γκρεμίσει.

Εκείνοι που νοιάζονται για εσάς και σας σέβονται θα τιμήσουν αυτά τα όρια. Αντίθετα, θα ξέρετε ποιος δίνει προτεραιότητα στις δικές του ανάγκες και επιθυμίες σε σχέση με την ευημερία σας, παρακολουθώντας ποιος παραπονιέται για αυτά τα όρια και προσπαθεί να σας χειραγωγήσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =