αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα άτομα με αυτοπεποίθηση δεν χρησιμοποιούν ποτέ αυτές τις 4 φράσεις μέσα σε συζητήσεις

Τα άτομα με αυτοπεποίθηση δεν χρησιμοποιούν ποτέ αυτές τις 4 φράσεις μέσα σε συζητήσεις

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Κανείς δεν έχει αυτοπεποίθηση στο 100% των σκηνικών που προκύπτουν στη ζωή του. Ακόμη και οι άνθρωποι που θεωρούμε ότι έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση, αισθάνονται ανασφαλείς μερικές φορές. Θέλετε να μάθετε πώς φαίνονται σίγουροι για τον εαυτό τους τις περισσότερες φορές;

Έχει να κάνει με το πως μιλάνε. Οι λέξεις που επιλέγουν. Πώς μιλούν σε άλλους ανθρώπους. Πώς μπορώ, λοιπόν, να μιμηθώ τη συμπεριφορά τους για να φαίνομαι κι εγώ άτομο με αυτοπεποίθηση; Παρακάτω θα μάθετε 4 πράγματα που οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν λένε ποτέ σε συζητήσεις. Καλό είναι να τα βγάλεις και εσύ από το λεξιλόγιο σου.

1) «Δεν είμαι σίγουρος, αλλά…»

Όταν εκφράζουν τη γνώμη τους, οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν προλογίζουν αυτό που πρόκειται να πουν με το «Δεν είμαι σίγουρος».

Ακόμα κι αν δεν είστε πραγματικά σίγουροι, το να το πείτε αυτομάτως υπονομεύει οτιδήποτε πρόκειται να πείτε. Αυτό σας κάνει να φαίνεστε λιγότερο σίγουροι, γεγονός που κάνει τους ανθρώπους να σας θεωρούν ανασφαλείς για τις ιδέες και τις απόψεις σας.

Για να φαίνεστε σίγουροι, παραλείψτε το «Δεν είμαι σίγουρος» ή αντικαταστήστε το με «νομίζω». Αυτό θα σας κάνει αμέσως να ακούγεστε πιο σίγουροι.

2) «…αλλά δεν ξέρω»

Συνήθως, το να παραδεχτείς ότι δεν ξέρεις δεν είναι σημάδι αδυναμίας, αλλά σημάδι δύναμης.

Ωστόσο, όταν βρίσκεστε σε μία περιστασιακή συνομιλία και τελειώνετε τις σκέψεις και τις απόψεις σας με το «…αλλά δεν ξέρω», δεν είναι ούτε ένδειξη αδυναμίας ούτε δύναμης, αλλά… ανασφάλειας. Όταν σας ζητηθεί η γνώμη σας για κάτι ή ένας φίλος σας ζητήσει συμβουλές, είναι καλύτερο να παραλείψετε το «Δεν ξέρω» στο τέλος.

3) «Αυτή είναι απλώς η γνώμη μου»

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν νιώθουν ένοχοι για να πουν «αυτή είναι απλώς η γνώμη μου». Αυτό συμβαίνει επειδή γνωρίζουν ότι όταν εκφράζουν μια γνώμη, οι άνθρωποι το ξέρουν ήδη. Λένε μία γνώμη. Δεν χρειάζεται να ξεκαθαρίσουν ότι είναι η γνώμη τους, καθώς είναι ήδη προφανές ότι βγαίνει από το στόμα τους.

Όταν λέτε «αυτή είναι απλώς η γνώμη μου», η πρόθεση δεν είναι συνήθως να πείτε στους ανθρώπους ότι είναι, στην πραγματικότητα, η γνώμη σας, αλλά να τους δείξετε ότι… δεν χρειάζεται να ακούσουν, αν δεν το θέλουν. Αν είναι συμβουλή, δεν χρειάζεται να την ακολουθήσουν, αν δεν θέλουν.

Αυτό σημαίνει ότι η ανασφάλεια είναι ο βασικός παράγοντας στο μυαλό σας. Έχετε μια άποψη, αλλά δεν είστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι θα σας πιστέψουν, γι’ αυτό το σημειώνετε «αυτή είναι απλώς η γνώμη μου».

4) «Θα προσπαθήσω»

Όταν ένα άτομο με αυτοπεποίθηση καλείται να κάνει κάτι, δεν απαντά με «Θα προσπαθήσω».

Αντίθετα, απαντούν με ένα ξεκάθαρο ναι ή όχι. Ομοίως, μπορείτε να πείτε «μπορώ να το κάνω» αν μπορείτε, ή «δεν μπορώ» εάν δεν είστε ικανοί.

Οταν λέτε «Θα προσπαθήσω», πιθανότατα δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να κάνετε τη δουλειά που σας ζητούν. Δεν είναι ντροπή να πείτε ότι δεν είστε σε θέση να κάνετε την Χ δουλειά ακόμα, όποιος κι αν είναι ο λόγος. Είναι όμως καλύτερα να απαντήσετε με ένα σίγουρο «όχι» παρά με ένα αβέβαιο, ανασφαλές «θα προσπαθήσω».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =