αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε λάθη που κάνουν πολλοί άνθρωποι στη ζωή τους

Πέντε λάθη που κάνουν πολλοί άνθρωποι στη ζωή τους

Πολλοί άνθρωποι κάνουν τα ίδια λάθη ξανά και ξανά μέχρι να μάθουν τελικά από αυτά.

Όταν τα κάνουν, πρέπει να επιλέξουν μεταξύ του να συνεχίσουν να κάνουν αυτά τα σφάλματα ή να απελευθερωθούν από τον επαναλαμβανόμενο κύκλο για να δουν διαφορετικά αποτελέσματα.

Παρακάτω είναι 5 λάθη που επαναλαμβάνουν οι άνθρωποι προτού μάθουν τελικά να τα αλλάξουν — αν το κάνουν ποτέ.

1. Τα παρατάνε πολύ εύκολα

Πολλοί άνθρωποι αφήνουν τους εαυτούς τους να νικηθούν εύκολα. Σε διάφορες προσπάθειες. Και τα παρατάνε χωρίς να δίνουν πραγματικά μια ευκαιρία σε μια κατάσταση.

Μπορεί να προσπαθήσουν να μαγειρέψουν ένα γεύμα και να ρίξουν λευκή πετσέτα με το παραμικρό λάθος ή να εγκαταλείψουν τους στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης όταν δεν βλέπουν μετρήσιμα αποτελέσματα μετά από μια σύντομη περίοδο.

Οτιδήποτε αξίζει, απαιτεί πειθαρχία, αφοσίωση και επιμονή.

Αν κάτι έχει πραγματικά σημασία για εσάς, κάντε ττο μέχρι να δείτε την πραγματική αλλαγή να συμβαίνει — ακόμα κι αν χρειαστεί λίγος χρόνος. Θυμήσου και το άρθρο: Οι άνθρωποι που δεν τα παρατούν ποτέ, συνήθως εφαρμόζουν αυτούς τους 6 κανόνες.

2. Αποφεύγουν το ρίσκο

Πολλοί άνθρωποι διστάζουν τόσο να αναλάβουν ρίσκα που προτιμούν να συνεχίσουν να κωπηλατούν… στο ρηχό άκρο αντί να διακινδυνεύσουν την πιθανή ταλαιπωρία της δοκιμής στα βαθύτερα νερά.

Αυτοί είναι συχνά άνθρωποι που επιμένουν να αλλάξουν οι άλλοι τρόποι για να νιώθουν πιο άνετα. Αρνούνται να αναπτύξουν δεξιότητες και προσπαθούν να βαδίζουν «στα σίγουρα» με κάθε τρόπο.

Αν κάποιος δεν ρισκάρει τίποτα, δεν καταφέρνει τίποτα. Κάποιος που προτιμά να παραμένει σε ένα άνετο κουκούλι βεβαιότητας μπορεί να παραμείνει άνετα, καθώς δεν χρειάζεται ποτέ να αντιμετωπίσει κάτι απροσδόκητο ή συναισθηματικά προκλητικό, αλλά θα μείνει στάσιμος σε αυτό το κουκούλι.

3. Δεν βάζουν χρήματα στην άκρη για έκτακτη ανάγκη

Μπορεί να ζεις καλά. Αλλά δεν έχει νόημα αν δεν βάζετε στην άκρη ένα συγκεκριμένο ποσό εισοδήματος τακτικά, για την περίπτωση που συμβεί το απροσδόκητο.

Συχνά η ζωή μάς φέρνει… εκπλήξεις, αφήνοντάς μας σε καταστάσεις όπου έχουμε απροσδόκητα έξοδα. Η πανδημία μας το δίδαξε καλά αυτό. Είναι λάθος λοιπόν να μην βάζεις χρήματα στην άκρη.

4. Αναβλητικότητα

Η αναβλητικότητα προκαλεί σημαντικά ζητήματα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχαν ληφθεί έγκαιρα μέτρα. Η αναβλητικότητα είναι παντού γύρω μας. Βλέπουμε ανθρώπους να έχουν στόχους, αλλά τους σπρώχνουν… για αργότερα. Την άλλη εβδομάδα, τον άλλο μήνα, το νέο έτος, μετά το Πάσχα, μετά το καλοκαίρι. Το «αργότερα» συνήθως γίνεται «ποτέ».

Η αναβολή των πραγμάτων μπορεί να σας εμποδίσει να πετύχετε στόχους και τελικά να διαβρώσει τις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις.

Είναι ανθρώπινο να αναβάλλεις κάτι. Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από το Frontiers in Psychology ορίζει την αναβλητικότητα ως… παράλογη καθυστέρηση κινήσεων ανεξάρτητα από τις αρνητικές συνέπειες. Με άλλα λόγια, ξέρετε ότι θα σας δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά αναβάλλετε τα πράγματα ούτως ή άλλως.

5. Λήψη αποφάσεων με βάση τον φόβο

Αυτό διαφέρει από την αποφυγή ρίσκων ή δυσφορίας, όπως αναφέραμε προηγουμένως.

Μάλλον, έχει να κάνει με το να αφήνεις τον φόβο να κυβερνά τη ζωή σου με τρόπους που μπορούν να επιφέρουν σοβαρές αρνητικές συνέπειες στη διαδρομή.

Για παράδειγμα, κάποιος που φοβάται να μείνει μόνος για πάντα μπορεί να μπει σε μια σχέση με ένα άτομο που είναι αρκετά τοξικό για εκείνον και στη συνέχεια να είναι σχεδόν αδύνατο να απομακρυνθεί, ειδικά εάν εμπλέκονται παιδιά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − seven =