αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε αποτελεσματικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις τους επικριτικούς ανθρώπους

Πέντε αποτελεσματικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις τους επικριτικούς ανθρώπους

Ζούμε στην εποχή που όλοι… κάνουν κριτική σε όλους. Όλοι έχουν άποψη για όλα. Για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε επικριτικούς ανθρώπους, πρέπει πρώτα να κατανοήσετε δεδομένα γεγονότα για αυτούς και για την αρνητική κριτική.

Ίσως αναρωτιέστε πώς αναπτύσσεται αυτή η κακή συμπεριφορά στους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σας. Μια απάντηση είναι ότι οποιαδήποτε κρίση, αποκαλύπτει περισσότερα για το άτομο που την κάνει παρά για εκείνους που την λαμβάνουν.

Η επικριτική συμπεριφορά ενός ατόμου συνήθως δείχνει ένα χαρακτηριστικό που δεν μπορεί να έχει ή δεν κατανοεί. Εάν είναι μια εσωστρεφής ψυχή που συναντά κάποιον εξωστρεφή, μπορεί να επικρίνει το άλλο άτομο ότι κάνει επίδειξη.

Ο φθόνος είναι μια κοινή αιτία επικριτικής συμπεριφοράς. Κάποιος μπορεί να επικρίνει ένα πλούσιο άτομο ότι κάνει επίδειξη επειδή ο ίδιος δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει αντίστοιχες αγορές/ ταξίδια/ εμπειρίες.

Η αντιμετώπιση ατόμων που δεν μπορούν να χαλιναγωγήσουν τα επικριτικά τους σχόλια είναι σαν να προσπαθείς να σταματήσεις ένα ρεύμα νερού που αναβλύζει. Δεν μπορείτε να εξαλείψετε τους επικριτικούς ανθρώπους, αλλά μπορείτε να κάνετε την παρουσία τους υποφερτή. Εδώ είναι πώς.

1. Αγνοήστε αυτούς που σας επικρίνουν

Δεν χρειάζεται να δίνουμε προσοχή σε ανθρώπους που ασκούν κριτική χωρίς λόγο. Δεδομένου ότι το διαδίδουν από το στόμα όλη την ώρα, κάνουν περισσότερους εχθρούς παρά φίλους. Χρειάζονται ακραίες συνθήκες για να προκληθεί μια αλλαγή στάσης, επομένως είναι πιθανό να παραμείνουν αυτοί που είναι.

2. Αφήστε κάθε αρνητικότητα στην άκρη

Σε τέτοιες στιγμές, είναι καλύτερα να αφήσετε στην άκρη την αρνητικότητα και να προχωρήσετε. Ένα άσκοπα επικριτικό άτομο στέκεται εμπόδιο σε εσάς και στους στόχους σας. Το να αγκαλιάσεις την αρνητικοτητα που έχει προκαλέσει, θα σε βοηθήσει να κινηθείς πιο γρήγορα προς το μέρος τους.

3. Μην το παίρνετε προσωπικά

Όταν αντιμετωπίζετε κάποιον που υποτιμά το βάρος, το ύψος, την ηλικία ή το φύλο σας, μην το παίρνετε προσωπικά. Μπορεί να είναι δύσκολο να απομακρυνθείτε από αυτή την κακή αίσθηση που αφήνει, αλλά στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι επικριτικοί άνθρωποι επικρίνουν τους πάντες γύρω τους, ειδικά τον εαυτό τους.

Φυσικά, μπορεί να το κάνουν χωρίς να το καταλάβουν. Να θυμάστε ότι αυτοί έχουν βαθιά ριζωμένα θέματα, όχι εσείς.

4. Πάρτε μερικά μαθήματα από αυτό

Στη συνέχεια, να θυμάστε ότι δεν είναι όλα τα αρνητικά σχόλια επιζήμια. Τα αγαπημένα σας πρόσωπα μπορεί να σας πουν σκληρές αλήθειες γιατί θέλουν το καλύτερο για εσάς. Λάβετε υπόψη ότι η εποικοδομητική κριτική μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε. Δείτε λοιπόν αν υπάρχουν κάποια χρήσιμα μαθήματα.

5. Σκάψτε… κάτω από την επιφάνεια

Είναι εύκολο να δεις ένα επικριτικό άτομο ως κακό, αλλά να θυμάσαι ότι μπορεί να μην ξέρεις όλα όσα συμβαίνουν στο μυαλό αυτού του ατόμου. Μπορεί να έχουν πιο δύσκολη ζωή από εσάς, αν και ίσως δεν θα το παραδεχτούν. Αλλά αν ψάξεις για μερικές περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο άτομο και την ζωή του, είναι πιθανό να καταλάβεις καλύτερα τα κίνητρα του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =