αρχικηVIRALΠέντε έξυπνοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις τις αδιάκριτες ερωτήσεις κάποιου

Πέντε έξυπνοι τρόποι για να αντιμετωπίσεις τις αδιάκριτες ερωτήσεις κάποιου

Όλοι έχουμε έρθει σε επαφή με αδιάκριτους ανθρώπους στη ζωή μας. Μερικά άτομα απλώς δεν διαθέτουν φίλτρο. Το βλέπουμε συνέχεια:

-Απευθείας ερωτήσεις από άτομα που δεν γνωρίζετε
-Παρεμβατικές ή άκρως προσωπικές συζητήσεις που δεν είναι κατάλληλες
-Αμφιλεγόμενες δηλώσεις που έγιναν για να προκληθεί απάντηση

Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε τους αδιάκριτους ανθρώπους και να αποτρέψετε τις άβολες συζητήσεις χωρίς να φανείτε αγενείς; Εδώ είναι μερικοί τρόποι.

Απλώς πείτε ότι δεν αισθάνεστε άνετα!

Αυτή δεν είναι πάντα η πιο εύκολη απάντηση, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις το να πείτε απλώς σε κάποιον ότι προτιμάτε να μην το συζητήσετε είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να κλείσετε το θέμα.

Για παράδειγμα, αν κάποιος ρωτήσει αν σκοπεύετε να κάνετε παιδιά, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να απαντήσετε: «Συγγνώμη. Θα προτιμούσα να μην το συζητήσω. Γιατί δεν μιλάμε για την οικογένειά σου;».

Πολύ συχνά οι προσωπικές ερωτήσεις δεν έχουν σκοπό να προκαλέσουν αναστάτωση ή προσβολή. Ιδιαίτερα προερχόμενη από έναν άγνωστο, η ερώτηση μπορεί να προορίζεται ως αρχή συζήτησης. Αναζητά ένα κοινό έδαφος. Αν το γυρίσετε μπορεί να εκτρέψει τη συζήτηση και να τους επιτρέψει να μιλήσουν.

Χρησιμοποιήστε τη διαίσθησή σας

Μερικές φορές είναι προφανές ότι συναντάτε ένα αδιάκριτο άτομο που ετοιμάζεται να κάνει κάθε είδους ενοχλητικές ερωτήσεις. Καταστάσεις όπως το να κάθεσαι δίπλα σε αδιάκριτους ανθρώπους σε ένα αεροπλάνο είναι τέλεια παραδείγματα, όπου δεν μπορείς να φύγεις και δεν θέλεις ιδιαίτερα να μιλήσεις για τις λεπτομέρειες του διαζυγίου σου εκτενώς με έναν άγνωστο.

Εάν αισθάνεστε ότι πρόκειται να ξεκινήσει μια άβολη συζήτηση, χρησιμοποιήστε μια τεχνική απόσπασης της προσοχής για να δηλώσετε ότι δεν θέλετε να συνομιλήσετε. Βάλτε τα ακουστικά σας, ξεκινήστε να βλέπετε μια ταινία, ανοίξτε το βιβλίο σας ή πάρτε έναν υπνάκο.

Το καταλαβαίνουν;

Οι καταστάσεις που είναι έντονα συναισθηματικές για εμάς μπορεί να μην θεωρούνται ευαίσθητες για όλους. Εάν σας κάνουν μια άβολη ερώτηση, δοκιμάστε να κάνετε μια παύση για να σκεφτείτε γιατί πιστεύετε ότι αυτό το άτομο είναι αδιάκριτο.

Μπορεί αθώα να κάνουν μια ερώτηση και να μην θέλουν να σε προσβάλλουν με αυτό. Μπορεί να μην ξέρουν κάποια δεδομένα που αφορούν τη ζωή σου. Να θυμάσαι ότι οι άλλοι άνθρωποι δεν ξέρουν ότι μόλις πέρασες από έναν χωρισμό και ότι δεν είχαν σκοπό να σε στενοχωρήσουν ρωτώντας.

Διατηρήστε τα όρια συνομιλίας

Μερικοί άνθρωποι είναι ενοχλητικοί επειδή τους αρέσει να μοιράζονται όλες τις ζουμερές λεπτομέρειες της δικής τους ζωής! Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για όλους και πρέπει να είστε σε θέση να σταθείτε στη θέση σας και να μην απαντάτε σε προσωπικές ερωτήσεις που θεωρείτε ακατάλληλες.

Βάλε τα όρια σου εκεί που θες. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να βάλεις τα όρια σου και να μην τα καταπατούν οι άλλοι- Εδώ είναι 5 τρόπο.

Χρήματα, χρήματα, χρήματα

Πέρα από τo προσωπικό κομμάτι, μια από τις άβολες ερωτήσεις που τίθενται πιο συχνά είναι για τα χρήματα. Μερικοί από εμάς είναι στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε τι πληρώσαμε για το νέο μας σπίτι ή πόσα επενδύουμε στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Αλλά για πολλούς ανθρώπους, τα οικονομικά είναι ιδιωτικά και όχι κάτι για το οποίο θέλουν να μιλήσουν σε μία συζήτηση.

Αν κάποιος κάνει μια οικονομική ερώτηση, μπορεί να έχει έναν καλό λόγο. Για παράδειγμα, μπορεί να σκέφτονται να αγοράσουν ένα σπίτι σε παρόμοια περιοχή ή να σκέφτονται να αλλάξουν σχολείο και να ενδιαφέρονται να μάθουν το συγκρίσιμο κόστος.

Προσπαθήστε να μην διστάζετε και απαντήστε με προσοχή, αλλά χωρίς να πιέζεστε να αποκαλύψετε οτιδήποτε δεν θα προτιμούσατε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =