αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Elon Musk «αντιγράφει» το στιλ ηγεσίας του Ναπολέοντα- Η κίνηση που εφαρμόζει για να φέρει μεγάλα αποτελέσματα

Ο Elon Musk «αντιγράφει» το στιλ ηγεσίας του Ναπολέοντα- Η κίνηση που εφαρμόζει για να φέρει μεγάλα αποτελέσματα

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Elon Musk και ο… Ναπολέοντας; Δύο άνθρωποι που έζησαν με διαφορά πολλών ετών- και φυσικά δραστηριοποιήθηκαν σε εντελώς διαφορετικά πεδία.

Ο ιδιοκτήτης των Tesla και SpaceX φαίνεται πως αντιγράφει το στιλ ηγεσίας του Ναπολέοντα. Αυτό λέει τουλάχιστον ο Γουόλτερ Άιζακσον, ο οποίος ακολούθησε για μεγάλο διάστημα την τελευταία τριετία τον μεγιστάνα σε διάφορες δραστηριότητές του, προκειμένου να συγγράψει τη βιογραφία του με τίτλο “Elon Musk”, που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο μήνα.

«[Ο Musk] πιστεύει ότι όπου βρισκόταν ο Ναπολέοντας, εκεί απέδιδαν τα μέγιστα οι στρατιές του. Του άρεσε, λοιπόν, να εμφανίζεται αργά τη νύχτα στις γραμμές παραγωγής στην Tesla και τη SpaceX», είπε ο Άιζακσον, που έχει γράψει τις βιογραφίες μεταξύ άλλων του Χένρι Κίσινγκερ και του Στιβ Τζομπς.

Στο βιβλίο του ο 71χρονος συγγραφέας περιγράφει ένα περιστατικό με τον Musk να επιβλέπει για πάνω από μία ώρα τεχνικούς στις εγκαταστάσεις της SpaceX στο Τέξας να εργάζονται σε έναν υπό κατασκευή κινητήρα προώθησης του Starship.

«Αν βλέπουν το στρατηγό τους στο πεδίο της μάχης, θα έχουν μεγαλύτερο κίνητρο», είπε ο Musk στον βιογράφο του. «Αυτό το έμαθα διαβάζοντας για τον Ναπολέοντα».

Παράλληλα, ο Musk απεχθάνεται την τηλεργασία – την οποία έχει αποκαλέσει, μάλιστα, «ηθικά εσφαλμένη».

Τον περασμένο μήνα η Έστερ Κρόφορντ -, πρώην στέλεχος του Twitter, που έγινε διάσημη όταν αποκαλύφθηκε ότι κοιμόταν τα βράδια στο γραφείο της για να προλάβει τις προθεσμίες που είχε ορίσει ο Musk, – είπε ότι ο δισεκατομμυριούχος είναι «δυναμικός» ηγέτης, αλλά έχει μια οδυνηρή «έλλειψη ενσυναίσθησης» έναντι των ατόμων που τον περιβάλλουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 1 =