αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Σ. Θεοδωρόπουλος περιέγραψε την «καταιγίδα» που έρχεται μπροστά

Ο Σ. Θεοδωρόπουλος περιέγραψε την «καταιγίδα» που έρχεται μπροστά

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών. Όπως είπε ο γνωστός επιχειρηματίας, «ο μεγαλύτερος πορτοκαλεώνας της γης, που είναι η Νότιος Αμερική, έχει καεί, με αποτέλεσμα η τιμή να έχει υπερδιπλασιαστεί. Και το πρόβλημα δεν είναι αν έχει αυξηθεί η τιμή από τα 2,5 ευρώ στα 6,5 ευρώ, το πρόβλημα είναι ότι οι προμηθευτές απαντούν ότι δεν έχουν να δώσουν εμπόρευμα σε οποιαδήποτε τιμή».

Όπως εκτίμησε, ελλείψεις θα δούμε και στο ελαιόλαδο και σε άλλα προϊόντα.

«Δεν νομίζω ότι τα αστυνομικά και αγορανομικά μέτρα τα οποία προσπαθούμε να πάρουμε αυτή τη στιγμή θα λύσουν το πρόβλημα. Οι επιπτώσεις έχουν αρχίσει και κανείς δεν ξέρει πού οδηγούμαστε», τόνισε.

«Βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Εκτός από την κλιματική αλλαγή, υπάρχει γεωπολιτική αστάθεια, άνοδος των επιτοκίων που χτυπάει τις επιχειρήσεις και στην Ευρώπη δεν έχουμε και αρκετούς ανθρώπους να υποστηρίξουμε την παραγωγή μας», είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος ενώ σημείωσε ότι από τις παθογένειες του παρελθόντος διορθώθηκαν λίγες.

«Έχουμε ξεκινήσει πάλι τις κακές συνήθειες του παρελθόντος. Έχουμε αρχίσει να δημιουργούμε τις ίδιες λογικές και νοοτροπίες που μας οδήγησαν στο 2010», τόνισε ο ίδιος.

Ο επιχειρηματίας εκτίμησε ότι η χώρα δεν χρειάζεται νέες ιδέες. Αλλά… εφαρμογή των παλαιών. «Όλα τα θέματα που πρέπει να γίνουν τα γνωρίζουμε. Αυτό που χρειάζεται είναι να τα εφαρμόσουμε. Όποια βήματα κάνουμε είναι μικρά και με καθυστέρηση, χωρίς θάρρος και με κυβερνήσεις που έρχονται και ανατρέπουν αυτά που έχουν κάνει οι προηγούμενες», είπε. Αναφερόμενος στη σημερινή κυβέρνηση, είπε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε μια κυβέρνηση με μια μοναδική ευκαιρία στην ιστορία, ουσιαστικά να μην έχει ισχυρή αντιπολίτευση. Πρέπει να κινηθεί με μεγαλύτερες ταχύτητες σε όλους τους τομείς».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 8 =