αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ συνιδρυτής του Reddit εξηγεί: Αν θέλετε να φτάσετε σε μεγαλύτερη επιτυχία από τον μέσο όρο, χρησιμοποιήστε την «νοοτροπία του σέρφερ»

Ο συνιδρυτής του Reddit εξηγεί: Αν θέλετε να φτάσετε σε μεγαλύτερη επιτυχία από τον μέσο όρο, χρησιμοποιήστε την «νοοτροπία του σέρφερ»

Για τον Alexis Ohanian έχουμε ξανά συζητήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για τον συνιδρυτή της διάσημης πλατφόρμας Reddit. Κατάφερε να πουλήσει το project του προς 10 εκατ. δολάρια, και ενώ ήταν σε ηλικία 23 ετών. Σήμερα στα 40 του, είναι ένας ενεργός startup επενδυτής.

Τώρα έδωσε μια νέα συμβουλή, που προκύπτει μέσα από την δική του διαδρομή. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στη ζωή μπορούν να αναγνωρίσουν ένα παράθυρο ευκαιρίας και να ξέρουν πότε και πώς να το εκμεταλλευτούν. Αυτό μοιάζει… με το σερφ, σύμφωνα με τον συνιδρυτή του Reddit.

Η «νοοτροπία του σέρφερ» μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τόσο στη ζωή όσο και στις επιχειρήσεις, είπε στους φοιτητές σε μια κεντρική ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Οι σέρφερ πρέπει να ασκήσουν τον κατάλληλο συνδυασμό υπομονής, εστίασης και ηρεμίας για να κρίνουν σωστά ποια κύματα είναι καλύτερα να ”πιάσουν” και ποια θα οδηγήσουν σε εξαφάνιση, πρόσθεσε.

Η ζωή και η επιχειρήσεις είναι παρόμοια με το σερφ. Πάντα έρχονται κύματα τα οποία μπορείς να αξιοποιήσεις.

Στη συνέχεια, μπορεί να «περιμένετε πέντε ώρες για ένα άλλο καλό κύμα».

Η ικανότητα να περιμένεις υπομονετικά την κατάλληλη ευκαιρία, χωρίς να επαναπαύεσαι στις δάφνες της προηγούμενης επιτυχίας σου ή να αγωνιείς για τυχόν ευκαιρίες που έχεις χάσει, είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, είπε ο Mr Reddit, όπως μεταδίδει το CNBC.

«Αυτή η νοοτροπία είναι η σωστή νοοτροπία για μια καλή ζωή», εξήγησε και τόνισε: «Αν ξοδέψετε όλο τον χρόνο σας πάνω στο σανίδι, απλώς για να αγχώνεστε για το κύμα που μόλις χάσατε, θα χάσετε το επόμενο. Αν τον ξοδέψετε απλώς ονειροπολώντας και προσπαθώντας να ξαναζήσετε αυτό το εκπληκτικό κύμα που μόλις είχατε, μπορεί να χάσετε το επόμενο».

Με άλλα λόγια, χρειάζεστε την ικανότητα να μαθαίνετε από τις προηγούμενες αποτυχίες σας και να τις ξεπερνάτε για να εκμεταλλευτείτε κάθε μελλοντική ευκαιρία που παρουσιαστεί. Το μάθημα ισχύει ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις, είπε ο γνωστός businessman.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 2 =