αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ πρώην τραπεζίτης που έβγαλε 9.800 δολάρια μέσα σε μία ημέρα πουλώντας… μπλουζάκια για τον σεισμό στη Νέα Υόρκη

Ο πρώην τραπεζίτης που έβγαλε 9.800 δολάρια μέσα σε μία ημέρα πουλώντας… μπλουζάκια για τον σεισμό στη Νέα Υόρκη

Πιθανότατα άκουσες την είδηση: Ένας σεισμός 4,8 βαθμών ταρακούνησε τη Νέα Υόρκη πριν λίγες ημέρες. Ο σεισμός είχε επίκεντρο κοντά στο Λέμπανον του Νιου Τζέρσεϊ, 40 μίλια δυτικά της Νέας Υόρκης. Η δόνηση σημειώθηκε περίπου στις 10:20 π.μ. τοπική ώρα. Οι σεισμοί είναι μάλιστα αρκετά σπάνιοι σε αυτό το κομμάτι της Γης, και έτσι ένα τέτοιο γεγονός άγχωσε αρκετά όσους διαμένουν εκεί.

Ακόμα όμως και μέσα σε ένα τέτοιο γεγονός, ένας επιχειρηματίας βρήκε… την ευκαιρία. Λίγο μετά στον σεισμό, ο Kerry Colley έριξε μια ματιά στον γραφίστα του και είπε: «Πιστεύεις ότι μπορούμε να φτιάξουμε ένα μπλουζάκι για αυτό;».

Ο Colley και η ομάδα του χρειάστηκαν 15 λεπτά για να φτιάξουν το μπλουζάκι και να το κρεμάσουν έξω από το κατάστημα ρούχων του, στη γειτονιά Upper West Side της Νέας Υόρκης. Ο Colley δεν το διαφήμισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όρισε την τιμή στα 10 δολάρια, χωρίς να περιμένει να του αποφέρει μεγάλο κέρδος, όπως λέει.

Σύντομα, το κατάστημά του είχε 70 πελάτες που περίμεναν σε μια ουρά με αναμονή 2 ωρών, προσπαθώντας να πάρουν στα χέρια τους ένα γκρι, κόκκινο ή μπλε βαμβακερό μπλουζάκι με την φράση: “I Survived The NYC Earthquake” εκείνο το απόγευμα, λέει ο Colley. Ένας πελάτης του είπε ότι το μπλουζάκι είχε προβληθεί σχεδόν 2 εκατομμύρια φορές στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Το αποτέλεσμα: Το ΣΚ εκείνο το κατάστημα έκανε πωλήσεις ρεκόρ. Το κατάστημα πούλησε περίπου 1.000 μπλουζάκια… σεισμού μέσα σε 21 ώρες την Παρασκευή και το Σάββατο, με αποτέλεσμα περισσότερα από 9.800 δολάρια σε έσοδα, σύμφωνα με έγγραφα που εξετάστηκαν από το CNBC.

Ο Colley – ο οποίος άνοιξε το κατάστημα το 2019 αφού άφησε τη δουλειά του ως εκτελεστικός διευθυντής στην JPMorgan Chase, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn – λέει ότι δεν έχει ζήσει ποτέ ένα Σαββατοκύριακο σαν αυτό. Το κατάστημα ήταν τόσο γεμάτο, που το προσωπικό του δεν είχε χρόνο να καταλήξει σε ένα επόμενο σχέδιο… για την ηλιακή έκλειψη της Δευτέρας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 5 =