αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος εξηγεί: «Αν θες να φτάσεις στην επιτυχία πρέπει να έχεις αυτά τα 2 στοιχεία»

Ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος εξηγεί: «Αν θες να φτάσεις στην επιτυχία πρέπει να έχεις αυτά τα 2 στοιχεία»

Μπορεί να είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο Austin Russell, ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, έχει κάτι κοινό με άλλους ανθρώπους της ηλικίας του — αλλά επιμένει ότι έχει.

Ο Russell έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, λόγω της startup τεχνολογίας Luminar Technologies με έδρα το Ορλάντο της Φλόριντα. Η εταιρεία, την οποία ίδρυσε ο Russell πριν από 11 χρόνια ως έφηβος, αναπτύσσει υλικό και λογισμικό που προορίζονται για αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα.

Μια υποτροφία 100.000 δολαρίων μέσω του προγράμματος του Peter Thiel, τον βοήθησε να εγκαταλείψει το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και να αναπτύξει την εταιρεία του full-time. Το πρόγραμμα Thiel Fellowship, που ιδρύθηκε το 2011, συνεχίζει να δίνει 100.000 $ σε επιλεγμένους φοιτητές που θέλουν να επενδύσουν δύο χρόνια πάνω στην ιδέα τους αντί να «κάθονται σε μια τάξη».

Όμως, αντί να εστιάζει στην τεχνολογική τεχνογνωσία ή στην επιχειρηματική οξυδέρκεια, ο 28χρονος σήμερα επιχειρηματίας πιστώνει το ταξίδι του μέχρι τώρα σε δύο κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των νεότερων γενιών: Την ενέργεια και το πάθος.

«Οι άνθρωποι στα 20 τους έχουν πολύ μεγάλη ενέργεια», λέει ο Russell στο CNBC. «Βάζουν πολύ πάθος σε πράγματα και σίγουρα δεν αποτελώ εξαίρεση σε αυτό. Μάλλον το φτάνω στα άκρα και αυτό έχει πολύ νόημα».

«Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι στα 20 και στα 30 τους έχουν πιο ανοιχτό μυαλό στον κόσμο», λέει. «Μετά, με την πάροδο του χρόνου, απλώς κλείνει ή οι άνθρωποι εφαρμόζουν συγκεκριμένους τρόπους για να κάνουν πράγματα. Πολλές φορές, πρέπει απλώς να προσεγγίσεις τα προβλήματα από μια νέα οπτική», εξηγεί ο ίδιος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 2 =