αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Ιαπωνικός «γίγαντας» που άνοιξε γραφεία στην Αθήνα- Το πλάνο με τις 400 προσλήψεις

Ο Ιαπωνικός «γίγαντας» που άνοιξε γραφεία στην Αθήνα- Το πλάνο με τις 400 προσλήψεις

Η δέσμευση της NTT DATA στο τεχνολογικό δυναμικό της Ελλάδας αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της επίσημης εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την Ιαπωνική Πρεσβεία σε συνέχεια των εγκαινίων των νέων γραφείων της εταιρείας.

Η επίσημη εκδήλωση διοργανώθηκε στην οικία του πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ.Yasunori NAKAYAMA με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Μάξιμου Σενετάκη, του Υφυπουργού Ψηφιακού Μετασχηματισμού , κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη, της Γενικής Γραμματέως Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Βίκυς Λοΐζου, και του τέως Πρέσβη κ. Νίκου Πιπερίγκου Διπλωματικού Συμβούλου.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του ο Εξοχότατος Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Yasunori NAKAYAMA δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ την NTT DATA για τα επιτεύγματα που έχει σημειώσει στην Ελλάδα και να εκφράσω τον ειλικρινή σεβασμό μου στην Κυβέρνηση για τις προσπάθειές της, υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη, να επαναφέρει σταθερά την οικονομία της σε εύρωστη αναπτυξιακή τροχιά. Θα ήθελα να ευχηθώ στην NTT DATA να έχει πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα, οι οποίες, πιστεύω, θα ανοίξουν τον δρόμο για μια στενότερη οικονομική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας».

Ακολούθησε η ομιλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Μάξιμου Σενετάκη ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η παρουσία της Ιαπωνικής Εταιρείας Πληροφορικής NTT Data στην Ελλάδα με το νέο της υποκατάστημα, αποτελεί άλλη μια ψήφο εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία. Η επένδυση της NTT Data στην Ελλάδα είναι εμβληματικής σημασίας, καθώς συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας, δίνοντας το παράδειγμα σε περισσότερες ιαπωνικές εταιρείες να εμπιστευτούν και να επενδύσουν στην Ελλάδα. Ήμουν στο Κιότο για το Φόρουμ Επιστήμης και Τεχνολογίας τον προηγούμενο μήνα, όπου είχα την ευκαιρία να εκφράσω στον αρμόδιο εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Ιαπωνίας την επιθυμία μου να διερευνήσω τη δυνατότητα υπογραφής ενός Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας στα πεδία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. Η Καινοτομία είναι το κλειδί της ανάπτυξης και η συνεργασία με μια χώρα με καινοτόμο προσανατολισμό όπως η Ιαπωνία θα ωφελήσει αμοιβαία και τις δύο πλευρές».

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης τόνισε: «Οι δύο χώρες, Ελλάδα και Ιαπωνία, έχουν μια διαρκή και άριστη συνεργασία. Δράττοντας την ευκαιρία, θα ήθελα να κάνω μια πρόταση για τη σημερινή εκδήλωση NTT DATA, που αφορά τον Τομέα Ρομποτικής και Τεχνητής Νοημοσύνης με τη δημιουργία ενός προγράμματος που θα περιλαμβάνει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την εκπαίδευση φοιτητών από την Ελλάδα».

Υπογραμμίζοντας τη σημασία που δίνει η ΝΤΤ DATA στην Ελλάδα ως κομβική χώρα για την ανάπτυξή της ο κ. Chieri Kimura, CEO NTT DATA Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής, έδωσε το παρών στην εκδήλωση στην οικία του Ιάπωνα Πρέσβη, επαναλαμβάνοντας τον άρρηκτο δεσμό μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας: «Οι σχέσεις των δύο χωρών μπαίνουν σε μια νέα φάση και η παρουσία μας αποδεικνύει ότι η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα που αξίζει να την εμπιστευτούμε ως επενδυτικό εταίρο, ο οποίος παράλληλα κάνει εξαιρετικές προσπάθειες για τη μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία. Αυτή η εκδήλωση είναι ένα μεγάλο ορόσημο για την εταιρεία μας. Η NTT DATA συνεχίζει με στόχο να βοηθήσει την ελληνική κοινωνία προς μια πιο ψηφιακή πορεία, ευθυγραμμισμένη με τις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς και την προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης να ενισχύσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό ως θεμέλιο για ένα σταθερό μέλλον».

Η NTT DATA έχει στο πλάνο της να προσλάβει το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό με στόχο να έχει πάνω από 400 υπαλλήλους έως το 2026. Η εταιρία προσφέρει ευέλικτο τρόπο εργασίας και τη δυνατότητα να εργαστεί κάποιος/α σε διεθνή έργα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Παράλληλα, το ελληνικό παράρτημα θα υιοθετεί τις καλές πρακτικές της NTT DATA, ενός καταξιωμένου οργανισμού με διεθνή επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =