αρχικηVIRALΟ ζεστός ή ο κρύος αέρας ξεθολώνει πιο γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου; Εδώ είναι η απάντηση

Ο ζεστός ή ο κρύος αέρας ξεθολώνει πιο γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου; Εδώ είναι η απάντηση

Σίγουρα σου έχει τύχει να θολώσουν τα τζάμια του αυτοκινήτου, τους χειμερινούς μήνες. Αυτό συμβαίνει λόγω διαφοράς της εξωτερικής και της εσωτερικής θερμοκρασίας, αλλά και επειδή είναι αυξημένα τα επίπεδα υγρασίας μέσα στο αυτοκίνητο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η λύση δίνεται από το σύστημα κλιματισμού, όμως η επιλογή που θα γίνει μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία για να ξεθολώσει το παρμπρίζ. Βασική προϋπόθεση είναι να επιλέξει ο οδηγός την εισροή αέρα από έξω και όχι την ανακύκλωση.

Το επόμενο βήμα γίνεται με το air condition, η χρήση του οποίου θα μειώσει σημαντικά τα επίπεδα υγρασίας μέσα στο αυτοκίνητο. Κατευθύνοντας τον αέρα στο παρμπρίζ, ενισχύεται η αποτελεσματικότητα.

Η τελευταία κίνηση αφορά τη θερμοκρασία του συστήματος κλιματισμού: ψυχρός ή θερμός αέρας; Ο ζεστός αέρας αποδεικνύεται αποτελεσματικότερος στις περισσότερες περιπτώσεις. Μάλιστα, αυτό φαίνεται να ισχύει ακόμη και στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, όπως σημειώνει το carandmotor.gr.

Είναι μάλλον περιττό να αναφέρουμε ότι η χρήση των αντιστάσεων σε ένα θερμαινόμενο παρμπρίζ θεωρείται επιβεβλημένη, ιδιαίτερα στα ηλεκτρικά οχήματα όπου η συνεχής χρήση του κλιματισμού μπορεί να οδηγήσει στον περιορισμό της αυτονομίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =