αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ Γερμανός ΥΠΟΙΚ κατά της 4ημερης εργασίας: «Ποτέ στην ιστορία μια κοινωνία δεν αύξησε την ευημερία της δουλεύοντας λιγότερο»

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ κατά της 4ημερης εργασίας: «Ποτέ στην ιστορία μια κοινωνία δεν αύξησε την ευημερία της δουλεύοντας λιγότερο»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ απέρριψε την ιδέα μιας τετραήμερης εβδομάδας εργασίας με πλήρη αμοιβή.

«Ποτέ στην ιστορία μια κοινωνία δεν αύξησε την ευημερία της δουλεύοντας λιγότερο», είπε ο Λίντνερ χθες σε εκδήλωση πολιτικής στη Λουκέρνη της Ελβετίας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο ίδιος εκτιμά ότι το μοντέλο της 4ημερης εργασίας δεν μπορεί να γίνει ο κανόνας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. «Το κλειδί για την ευημερία μας παραμένει η σκληρή δουλειά», είπε ο Λίντνερ, ο οποίος ηγείται του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών που είναι ευνοϊκά διακείμενο απέναντι στους επιχειρηματίες, ενός από τους κατώτερους εταίρους στον τρικομματικό συνασπισμό της Γερμανίας.

Η ιδέα της μικρότερης εβδομάδας εργασίας κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος από τη στιγμή που η πανδημία του Covid ανέτρεψε τα ωράρια των εργαζομένων και έδωσε σε πολλούς μια γεύση για το πώς διαφορετικοί τρόποι εργασίας θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη ζωή τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Η τετραήμερη εργασία μείωσε το άγχος και την κούραση των εργαζομένων

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 3 =