αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ άνθρωπος που παραιτήθηκε από τη δουλειά του μέσα στην πανδημία, μπήκε full time στο παράλληλο project του και κάνει πωλήσεις 200.000 δολαρίων

Ο άνθρωπος που παραιτήθηκε από τη δουλειά του μέσα στην πανδημία, μπήκε full time στο παράλληλο project του και κάνει πωλήσεις 200.000 δολαρίων

«Μερικές φορές χρειάζεται ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή σας, για να σας ωθήσει προς τη σωστή κατεύθυνση». Με αυτή τη φράση ξεκινά το άρθρο του στο CNBC, ο Jake Kenyon.

Πέρασε τα 29αγενέθλια του, τον Απρίλιο του 2020, πολεμώντας τον Covid-19 στο κρεββάτι του. «Έπρεπε να πάρω άδεια από την full-time δουλειά μου ως speech pathologist σε νοσοκομείο, για να μπω σε καραντίνα. Η εμπειρία αυτή με ανάγκασε να σκεφτώ το μέλλον μου και τι πραγματικά με έκανε ευτυχισμένο στη ζωή», λέει ο Kenyon.

«Ενώ μου άρεσε η δουλειά μου, αυτό που μου άρεσε ακόμη περισσότερο ήταν να δουλεύω στο παράλληλο project μου, το Kenyarn, πουλώντας χειροποίητα νήματα» εξηγεί ο ίδιος. Και κάπου εκεί βρήκε τον δρόμο του. Άρχισε να δουλεύει όλο και περισσότερο πάνω στο παράλληλο project του, χρησιμοποιώντας και την δύναμη του Shopify. Οι αριθμοί στο συγκεκριμένο πεδίο ήταν έτσι κι αλλιώς αυξητικοί με την έναρξη της πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το brand του Kenyon έκανε πωλήσεις μόλις 20.000 δολαρίων το 2019, και «εκτοξεύτηκε» φτάνοντας σε πωλήσεις 125.000 δολαρίων το 2020.

Ο Kenyon είδε αυτήν την τάση. «Τελικά, τον Ιανουάριο του 2021, έχοντας βάλει στην άκρη τα έξοδα διαβίωσης για 3 μήνες, αποφάσισα να σταματήσω τη δουλειά μου και να εργαστώ στο Kenyarn full-time», λέει ο νεαρός επιχειρηματίας.

Αυτό αποδείχθηκε μια έξυπνη κίνηση. Όπως εξηγεί ο 30χρονος στο CNBC, για το 2021 αναμένεται να κάνει πωλήσεις 200.000 δολαρίων.

Μετά από το μεγάλο pivot, ο Jake Kenyon παραθέτει τα 4 μαθήματα που έλαβε και και τον βοήθησαν να μετατρέψει το παράλληλο project του σε κερδοφόρα επιχείρηση πλήρους απασχόλησης. Είναι 4 tips που μπορούν να φανούν χρήσιμα και σε όλους όσους θέλουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο.

1# Ποτέ μη λες «δεν έχω χρόνο». Εάν δεν είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε ώρες, μην περιμένετε χρήματα από το παράλληλο project σας, λέει ο Kenyon. «Όταν ξεκίνησα το Kenyarn, έφτιαχνα νήματα στην κουζίνα μου κάθε Τρίτη και Σάββατο – τις μέρες που δεν ήμουν σε βάρδια στο νοσοκομείο» εξηγεί, σημειώνοντας ότι στην συνέχεια βρέθηκε να ασχολείται με το project του… όπου και αν ήταν. Ενώ παράλληλα αφιέρωνε πολλές ώρες και στα social media, έτσι ώστε να επικοινωνεί με πελάτες και να κάνει πιο έντονη την γενικότερη παρουσία του. «Να είστε επίσης προετοιμασμένοι να κάνετε θυσίες. Η δουλειά αργά το βράδυ και οι χαμένες κοινωνικές εκδηλώσεις ήταν κάτι συνηθισμένο κατά τα πρώτα στάδια του Kenyarn» παραδέχεται ο νεαρός επιχειρηματίας.

2# Κάνε πειράματα και αλλαγές. Το αρχικό πλάνο σου δεν είναι πάντα το καλύτερο. Χρειάζεται έρευνα και προσαρμογές στην πορεία. Το ίδιο έκανε και ο Kenyon ο οποίος ξεκίνησε έχοντας στο μυαλό του ένα σταθερό παραδοσιακό προϊόν, αλλά στην συνέχεια το εμπλούτισε, παρέχοντας και άλλες επιλογές στους πελάτες. Με αυτό τον τρόπο κατέγραψε μεγαλύτερες πωλήσεις.

3# Δικτυώσου. Βρες άλλους ανθρώπους στο ίδιο πεδίο και δικτυώσου μαζί τους. Δες πως δουλεύουν. Κάπως έτσι θα πάρεις ιδέες για να βελτιώσεις και το δικό σου project και θα το κάνεις πιο γνωστό σε άλλα άτομα. Ενώ την ίδια στιγμή θα δημιουργήσεις νέες επαφές και ανθρώπινες σχέσεις. Μπορείς να γνωρίσεις τέτοια άτομα είτε online, είτε εκεί έξω.

4# Να είσαι αυθεντικός. «Σε μόλις δύο χρόνια, οι followers του Kenyarn στο Instagram έχουν αυξηθεί ξεπερνώντας τους 17.000 ακόλουθους. Αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων. Πώς το έκανα; Αρχικά, έκανα συνεργασίες με δημοφιλείς bloggers με νήματα, οι οποίοι με παρουσίασαν στους ιστότοπούς τους και με έκαναν tag στο Instagram. Συχνά μοιράζομαι Instagram Stories και posts που δίνουν στους ανθρώπους μια behind-the-scenes ματιά στη διαδικασία της δουλειάς μου. Είμαι πολύ διαφανής σχετικά με το πώς είναι να διευθύνω τη δική μου επιχείρηση – τις επιτυχίες και τις προκλήσεις, ακόμη και τα ελαττώματά μου», λέει ο Kenyon. «Η φωνή σας πρέπει να είναι πάντα αυθεντική» καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + three =