αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 τύποι ανθρώπων που πρέπει να αποφύγεις στη ζωή σου

Οι 5 τύποι ανθρώπων που πρέπει να αποφύγεις στη ζωή σου

Το να ζεις μια επιτυχημένη ζωή απαιτεί πολλά πράγματα: Η αφοσίωση, η πίστη στον εαυτό σου και το να έχεις έναν ισχυρό σκοπό- όλα αυτά είναι σημαντικά.

Αλλά υπάρχει επίσης ένα άλλο κρίσιμο κομμάτι της επιτυχίας που χάνουν πολλοί άνθρωποι. Στην πραγματικότητα, αμέτρητα όνειρα έχουν σαμποταριστεί και οι άνθρωποι μένουν κολλημένοι εξαιτίας αυτού του ενός πράγματος:

Περνούν χρόνο και παραμένουν φίλοι με ανθρώπους που καταναλώνουν ενέργεια, πόρους, εστίαση.

Εδώ είναι οι τύποι ανθρώπων από τους οποίους πρέπει να μείνετε μακριά, εάν θέλετε να έχετε μια επιτυχημένη και γεμάτη ζωή.

1) Αυτοί που δεν κρατούν ποτέ τις υποσχέσεις τους

Στην επιχείρηση, στην φιλία, στον έρωτα, σε… σχεδόν οποιοδήποτε πλαίσιο, σχεδόν τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό και αντιπαραγωγικό από εκείνους που είναι τρελά ασυνεπείς.

Εάν ο μηχανικός σας πει ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να φτιάξει το αυτοκίνητό σας εντός τριών ημερών και είναι εκεί περισσότερο από μία εβδομάδα αργότερα, πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε για άλλον επαγγελματία.

Το να επιλέγεις να κάνεις δουλειές και να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που δίνουν υποσχέσεις που δεν τηρούν είναι μια συνταγή καταστροφής.

Αν θέλετε να τα πάτε καλά στη ζωή, αναζητήστε τη παρέα εκείνων που εννοούν αυτό που λένε και πορευτείτε μαζί τους. Θα είσαι πολύ καλύτερα.

2) Μόνιμοι ψεύτες

Το να είσαι χαρισματικός άνθρωπος και σπουδαίος ρήτορας είναι υπέροχο, αλλά κάθε επιτυχημένος άνδρας ή γυναίκα ξέρει ότι μια ψεύτικη γλώσσα μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνη.

Προσοχή σε αυτούς που έχετε πιάσει να λένε μικρές αναλήθειες και που υπερβάλλουν πολύ:

Αυτοί οι άνθρωποι είναι απερίσκεπτοι και θα σας παραπλανήσουν πριν καν το καταλάβετε.

Αυτό που αρχικά φαίνεται σαν μικρές κόκκινες σημαίες στη σχέση ή τη δουλειά σας μπορεί γρήγορα να γίνει φρικτό συναισθηματικό ναρκοπέδιο καθώς είστε κοντά με όσους λένε ψέματα όλη την ώρα και λένε ανοησίες.

3) Wannabe γκουρού

Ο πνευματικός ναρκισσισμός είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα και πηγαίνει χέρι-χέρι με τους υποτιθέμενους γκουρού.

Αυτοί οι «γκουρού» είναι φωτισμένοι, «αγνοί», σε άλλο επίπεδο. Ή έτσι λένε.

Για να φτάσετε στο «επίπεδό» τους, πρέπει να πληρώσετε: Με το μυαλό σας, τα χρήματά σας, τον χρόνο σας.

Αλλά αν ξοδεύετε πολύ χρόνο γύρω από αυτά τα είδη ψευδοπροφητών ή ναρκισσιστών, μπορείτε γρήγορα να βγείτε εκτός δρόμου και να βαδίσετε στα μονοπάτια που εκείνοι θέλουν.

Το καλύτερο είναι απλώς να μείνετε μακριά ή να βρείτε έναν υγιή δρόμο προς την πνευματική ενδυνάμωση!

4) Συναισθηματικοί εκμεταλλευτές και χειραγωγοί

Τα συναισθήματα είναι ισχυρές δυνάμεις που μπορούν να μας λυγίσουν όλους μας να κάνουμε τρελά πράγματα μερικές φορές.

Πολλοί χειριστικοί άνθρωποι το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και χρησιμοποιούν τα συναισθήματα.

Τα συναισθήματα είναι φυσικά και υγιή κατά καιρούς.

Αλλά στα χέρια του λάθος ανθρώπου, του στραβού επιχειρηματία ή του απατεώνα συντρόφου, μπορούν να σε κάνουν θύμα στα χέρια τους.

Διαστρεβλώνοντας τις ελπίδες και τους φόβους σας ή προκαλώντας τη σύγχυσή σας, το κακόβουλο άτομο μπορεί να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να πάρει τα χρήματά σας, την ενέργεια και τους πόρους σας.

Μόλις δείτε σημάδια ότι κάποιος είναι έτσι, κρατήστε αποστάσεις.

5) Οι losers

Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους. Και δεν είναι περίεργο. Αυτά τα άτομα μπορούν να σε κρατήσουν πίσω. Είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε παρέα περισσότερο.

Κάθε πετυχημένος άνθρωπος ήταν, είναι και θα είναι πετυχημένος (και) λόγω των ανθρώπων που έχει γύρω του. Αυτό συνέβαινε από τα πολύ παλιά χρόνια και θα συνεχίσει να συμβαίνει. Είναι μια κατάσταση που σου δίνει την ώθηση και τις γνώσεις για να πας παρακάτω. Ενώ την ίδια στιγμή δημιουργεί έναν υγιή ανταγωνισμό εντός της «παρέας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =