αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 πιο συνηθισμένες αρνητικές σκέψεις που σε κρατούν πίσω. Πόσες από αυτές κάνεις;

Οι 4 πιο συνηθισμένες αρνητικές σκέψεις που σε κρατούν πίσω. Πόσες από αυτές κάνεις;

Η θετική σκέψη προσφέρει ποικίλα οφέλη. Όχι μόνο μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας και την ικανοποίηση από την εργασία σας, αλλά μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο ευτυχισμένοι και λιγότερο άγχος. Αλλά γιατί είναι δύσκολο να εμποδίσετε τις αρνητικές σκέψεις να εισέλθουν ή ακόμη και να γεμίσουν το μυαλό σας;

«Οι άνθρωποι κοιτάζουν έξω από τον εαυτό τους… περισσότερο από ποτέ», λέει ο Jon Gordon, συγγραφέας του βιβλίου The One Truth: Elevate Your Mind, Unlock Your Power, Heal Your Soul. «Επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς ο κόσμος παρακολουθούσε τις ειδήσεις κάθε μέρα και γέμιζε φόβο. Ο φόβος και οι αρνητικές σκέψεις χωρίζουν».

Εδώ είναι οι 4 πιο συνηθισμένες αρνητικές σκέψεις που σε κρατούν πίσω. Πόσες από αυτές κάνεις;

1. ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ

Εδώ αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι μπορεί να αποτύχεις. Αμφιβάλλετε για την ικανότητά σας και ανησυχείτε ότι θα φέρετε σε δύσκολη θέση τον εαυτό σας, τους φίλους ή την οικογένειά σας. Η αμφισβήτηση του εαυτού σας, σας κάνει να χάσετε την αυτοπεποίθησή σας και νιώθετε αδύναμοι και ανίσχυροι. Η αμφιβολία μπορεί να εξελιχθεί σε αβεβαιότητα, φόβο και ανασφάλεια.

2. ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ

Μόλις αμφιβάλλετε για την ικανότητά σας και αρχίσετε να λέτε στον εαυτό σας ότι δεν είστε αρκετά καλοί, ο εγκέφαλός σας θα διαστρεβλώσει την άποψή σας, λέει ο Gordon. «Οι διαστρεβλώσεις είναι αρνητικές σκέψεις και ψέματα που λες για τον εαυτό σου και το μέλλον σου, τα οποία απλά δεν είναι αλήθεια», λέει.

«Πολύ συχνά πιστεύουμε τα ψέματα και μετά τα ενισχύουμε, νιώθοντας ενοχές και ντροπή για τις αρνητικές σκέψεις που υπάρχουν στο κεφάλι μας».

3. ΑΠΟΘΑΡΡΗΣΗ

Οι αμφιβολίες και οι στρεβλώσεις συχνά οδηγούν σε αποθάρρυνση όταν θέλετε να τα παρατήσετε. Η αποθάρρυνση κυριεύει το μυαλό σας, εισχωρεί στην ψυχή σας και προκαλεί απαισιοδοξία, απάθεια και απελπισία, λέει ο Gordon.

«Πιστεύουμε την αμφιβολία και τη διαστρέβλωση», λέει. «Πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε, δεν θα κερδίσουμε και δεν αξίζουμε να κερδίσουμε».

4. ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Η απόσπαση της προσοχής είναι οτιδήποτε σας εμποδίζει από αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία και από το να είστε ο καλύτερος σας, όπως το να ξοδεύετε πολύ χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Θα ζηλέψεις… την αποστολή κάποιου άλλου και θα ξεχάσεις τη δική σου», λέει ο Gordon. «Δεν κάνεις τη δουλειά σου επειδή σου έχει αποσπαστεί η προσοχή. Σε όλους μας έχει συμβεί».

Τι να κάνεις

Για να απαλλαγείτε από αυτά, ο Gordon λέει ότι πρέπει να τα αναγνωρίζετε ως σκέψεις και όχι ως αλήθειες- και να αποφεύγετε να τους δίνετε προσοχή.

«Ο εγκέφαλος έχει μια κεραία και το κλειδί είναι να συντονιστείτε στο θετικό, όχι στο αρνητικό», λέει. «Σκεφτείτε πώς συντονίζετε το καντράν σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό στο αυτοκίνητό σας, για παράδειγμα. Σταθμοί και μηνύματα μεταδίδονται συνεχώς, αλλά ακούτε μόνο αυτόν στον οποίο συντονίζετε την βελόνα σας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον εγκέφαλό σου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =