αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις τις πρώτες 24 ώρες μετά την απόλυση σου

Οι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις τις πρώτες 24 ώρες μετά την απόλυση σου

Ανεξάρτητα από το πώς έγινε η απόλυσή σας – είτε έχετε εργαστεί σε μια εταιρεία για δέκα μήνες είτε δέκα χρόνια, είτε ενημερωθήκατε από ένα απρόσωπο email είτε με μια συμπονετική συνομιλία – σίγουρα πονάει. Για πολλούς από εμάς, η δουλειά είναι συνυφασμένη με την ταυτότητα μας και το πώς συνεισφέρουμε στον κόσμο, οπότε όταν μια εταιρεία μας διώχνει, τα ερωτήματα που μας γεμίζουν το κεφάλι είναι σε στιλ «Τι θα κάνω μετά;» και «Σε τι είμαι χρήσιμος τελικά;».

Υπάρχει μια πλημμύρα από περίπλοκα και βαριά συναισθήματα που πρέπει να αναλυθούν τις εβδομάδες που ακολουθούν και είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να τα επεξεργαστείτε. Αλλά είναι επίσης κρίσιμο να κάνετε μερικά βήματα νωρίς, ιδανικά μέσα στις πρώτες 24 ώρες – επειδή όσο περνάει ο χρόνος, απομακρύνεστε από τους ανθρώπους, τα έργα και τα δεδομένα που είναι ανεκτίμητα για να βρείτε την επόμενη δουλειά σας.

Το αμερικανικό The Muse παραθέτει τις 4 πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνεις.

1. Συλλέξτε τα έγγραφα και τα δεδομένα σας

Ο υπολογιστής σας περιέχει πολλές πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια καλή επαγγελματική φήμη και να παρουσιάσετε τον εαυτό σας ως πολλά υποσχόμενο υποψήφιο στην αναζήτηση εργασίας σας. Είναι βέλτιστη πρακτική να διατηρείτε ένα διαρκές αρχείο με βασικά επιτεύγματα κάπου όπου θα έχετε πάντα πρόσβαση (δηλαδή, όχι σε εταιρικό υπολογιστή ή λογαριασμό). Αλλά αν δεν το κρατήσατε έτσι, μαζέψτε ό,τι μπορείτε τώρα. Πιστοποιήσεις, Reports/data, Performance reviews, Αποτελέσματα από σημαντικά έργα, μπορεί όλα να είναι σημαντικά.

2. Δημιουργήστε ή εγγραφείτε σε μια ομάδα με τους συναδέλφους σας που απολύθηκαν

Οι μαζικές απολύσεις μπορεί να πυροδοτούν το άγχος, αλλά προσφέρουν ένα ασημένιο δεδομένο: Δεν φεύγεις μόνος. Κοίτα λοιπόν να μείνεις σε επαφή με τους άλλους ανθρώπους που απολύθηκαν. Στην εποχή μας είναι πιο εύκολο μέσω της τεχνολογίας. Slack, WhatsApp, Facebook, είναι μόνο μερικές από τις πλατφόρμες στις οποίες μπορείς να δημιουργήσεις groups με συναδέλφους που απολύθηκαν.

Αυτές οι ομάδες δικτύωσης οδηγούν σε σημαντικές αυξήσεις στις Linkedin συνδέσεις και τις συστάσεις του LinkedIn. Eπιταχύνουν τη διαδικασία αναζήτησης εργασίας·

3. Κοινοποίησε το στο δίκτυο σου στο Linkedin

Αν το μόνο πράγμα που κάνετε στο LinkedIn μετά από μια απόλυση είναι να αλλάξετε το προφίλ σας σε “Open to Work”, δεν δίνετε στο δίκτυό σας την ευκαιρία να σας δώσει μερικές λύσεις. Μια ανάρτηση σχετικά με την πρόσφατη απόλυσή σας και τα σχέδια σας για το επόμενο βήμα της καριέρας σας θέτει τις βάσεις για το δίκτυό σας στο LinkedIn για να σε δει και να σου δώσει ίσως κάποιες ευκαιρίες.

Θυμήσου και το άρθρο: «Πως ένα status στο Linkedin, μου έφερε 20 job interviews σε 15 ημέρες»: Μια γυναίκα έκανε τη σωστή κίνηση, όταν απολύθηκε.

4. Απευθυνθείτε σε έναν career coach

Η συνάντηση με έναν coach μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε υποστήριξη και καθοδήγηση σε μια παραγωγική, εστιασμένη προς τα εμπρός κατεύθυνση. Υπάρχουν εκατοντάδες coaches στο LinkedIn με ποικίλα εύρη τιμών και τεχνογνωσία που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στο επόμενο βήμα σας με λίγη περισσότερη ευκολία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 1 =