αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι ταπεινοί άνθρωποι έχουν αυτά τα 5 χαρακτηριστικά (και φτάνουν στην επιτυχία)

Οι ταπεινοί άνθρωποι έχουν αυτά τα 5 χαρακτηριστικά (και φτάνουν στην επιτυχία)

Σε έναν κόσμο όπου όλοι κυνηγούν το next big thing και οι εγωισμοί μπορούν να ξεφύγουν, συχνά ξεχνάμε την ταπεινοφροσύνη. Είναι ένας αφανής ήρωας, αλλά μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο.

Η ταπεινοφροσύνη είναι σαν μια άγκυρα σε μια καταιγίδα. Όσο δυνατά κι αν φυσούν οι άνεμοι της ζωής, μας κρατά σταθερούς και πιστούς στον εαυτό μας.

Και εδώ είναι η πραγματική μαγεία: Η ταπεινοφροσύνη μας βοηθά να δημιουργήσουμε ουσιαστικούς δεσμούς με τους άλλους και να μάθουμε μαθήματα που αξίζουν το βάρος τους σε χρυσό. Είναι μια μυστική συνταγή για γνήσια επιτυχία και διαρκή ευτυχία.

Έτσι, αν θέλετε να βάλετε λίγη ταπεινοφροσύνη στη ζωή σας, εδώ είναι μερικά χαρακτηριστικά που θα βρείτε σε εκείνους που πραγματικά την έχουν κατακτήσει:

Δεν παίζουν το παιχνίδι της υπεροχής

Πιθανότατα έχετε συναντήσει ανθρώπους που, ας είμαστε ειλικρινείς, αφήνουν μια ξινή γεύση στο στόμα σας.

Προσπαθούν να τραβούν πάντα τα φώτα της δημοσιότητας, να μιλάνε ασταμάτητα για τον εαυτό τους και διακριτικά (ή όχι τόσο διακριτικά) να σε κάνουν να νιώθεις ότι είναι ανώτεροι σου.

Ίσως κοροϊδεύουν τις ανασφάλειες σας ή κάνουν σχόλια με το πρόσχημα του «απλώς ανησυχούν».

Η αλήθεια είναι ότι απλώς κρύβουν τις δικές τους ανασφάλειες συμπεριφερόμενοι σαν να βρίσκονται στην κορυφή του κόσμου.

Τα ταπεινά άτομα δεν χρειάζεται να σαλπίσουν… τη δική τους τρομπέτα ή να υπερβάλουν. Δεν χρειάζεται να υποτιμούν τους άλλους για να σηκώσουν τον εαυτό τους.

Είναι οι ακροατές, οι μαθητές, οι σύνδεσμοι. Τους ενδιαφέρει περισσότερο να σας γνωρίσουν και να αντλήσουν σοφία από τις εμπειρίες σας. Όλα έχουν να κάνουν με το χτίσιμο γεφυρών, όχι βάθρων.

Είναι παίκτες της ομάδας

Οι ταπεινοί άνθρωποι είναι μερικοί από τους καλύτερους ανθρώπους που μπορείτε να έχετε στο πλευρό σας στη δουλειά. Ρίχνουν τον εαυτό τους στα καθήκοντά τους, όχι επειδή θέλουν να γίνουν ο πρωταγωνιστής του σόου ή ο πιο έξυπνος στην αίθουσα, αλλά επειδή θέλουν πραγματικά να μάθουν και να βελτιώσουν το παιχνίδι τους.

Αξιόπιστα μέλη της ομάδας, αυτό είναι. Κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς δράματα, χωρίς φασαρία, δείχνουν απλώς μια σταθερή δέσμευση για την παραγωγή σπουδαίων αποτελεσμάτων.

Είναι όλα για τη συλλογική προσπάθεια, βάζοντας το «εμείς» πάνω από το «εγώ».

Είναι επίσης πολύ καλοί στο να δίνουν και να λαμβάνουν feedback – πάντα αναζητούν τρόπους βελτίωσης και είναι πολύ χαρούμενοι όταν δέχονται την εποικοδομητική κριτική.

Είναι ανοιχτόμυαλοι

Συνήθως είναι αρκετά ανοιχτόμυαλοι. Δεν φρικάρουν όταν συναντούν κάτι ή κάποιον που δεν γνωρίζουν ακόμα.

Έχουν αυτό το ταλέντο να σέβονται τις διαφορές και να μην βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα για τους άλλους χωρίς να καταλάβουν πρώτα την άποψή τους.

Το καταλαβαίνουν – οι άνθρωποι ζουν διαφορετικά, και αυτό είναι απολύτως εντάξει.

Καταλαβαίνουν ότι κανείς δεν μπορεί να τα ξέρει όλα.

Η ταπεινοφροσύνη είναι σαν ένας έλεγχος πραγματικότητας που τους υπενθυμίζει ότι ο καθένας έχει τη δική του αξία και ότι δεν μειώνει ούτε λίγο τη δική του αξία. Στην πραγματικότητα, θα βρείτε συχνά ταπεινούς ανθρώπους να θέλουν να μάθουν πράγματα με τα οποία δεν είναι εξοικειωμένοι. Είναι όλο αυτιά, έτοιμα να απολαύσουν κάτι νέο.

Μπορούν να μπουν στα παπούτσια σας

Έχουν αυτή την όμορφη ικανότητα να βλέπουν τον κόσμο από τη δική σας οπτική γωνία και να μπαίνουν στα παπούτσια σας.

Εχουν το συναισθηματικό εύρος για να συμπάσχουν πραγματικά με τους άλλους.

Είναι σαν κορυφαίοι ακροατές, ικανοί να νιώσουν τον πόνο σας σαν να ήταν δικός τους.

Η συνομιλία μαζί τους είναι σαν να μπαίνεις σε μια ασφαλή ζώνη. Σας υποστηρίζουν και δεν φοβούνται να σας πουν αν βγαίνετε εκτός γραμμής – αλλά θα το κάνουν με καλοσύνη και υπομονή. Δεν θα υποστηρίξουν την αδικία, αλλά ούτε θα σας κρίνουν για αυτό. Δεν είναι περίεργο ότι οι πιο έμπιστοι σας είναι συνήθως οι ταπεινοί τύπου, όχι οι μεγαλόψυχοι καυχησιάρηδες.

Δεν φοβούνται να παραδεχτούν τα λάθη τους

Ένα πράγμα που ξεχωρίζει πραγματικά για τους ταπεινούς ανθρώπους είναι η προθυμία τους να σηκώσουν τα χέρια τους ψηλά και να πουν, «Ναι, τα μπέρδεψα».

Δεν πρόκειται να παίξουν το παιχνίδι ευθυνών ή να ξεφύγουν από τα λάθη τους. Εντοπίζουν τα ολισθήματά τους, μαθαίνουν από αυτά και αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη. Θα κάνουν ακόμη και το παραπάνω μίλι για να διορθώσουν τα πράγματα.

Ναι, είναι δύσκολο να παραδεχτείς ότι κάνεις λάθος. Πρέπει να αντιμετωπίσετε αισθήματα ντροπής και ενοχής, ανάλογα με το πόσο μεγάλο ήταν το λάθος σας.

Αλλά για τους πραγματικά ταπεινούς, αυτά τα λάθη είναι πολύτιμα μαθήματα που τους βοηθούν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =