αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι πετυχημένοι CEOs δεν κάνουν ποτέ αυτά τα 6 πράγματα στο τέλος της εργάσιμης ημέρας τους

Οι πετυχημένοι CEOs δεν κάνουν ποτέ αυτά τα 6 πράγματα στο τέλος της εργάσιμης ημέρας τους

Ας ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στον κόσμο των επιτυχημένων CEOs και στον τρόπο με τον οποίο τελειώνουν την εργάσιμη ημέρα τους.

Αυτοί οι ηγέτες γνωρίζουν τη δύναμη μιας αποτελεσματικής ρουτίνας στο τέλος της ημέρας, που ανοίγει το δρόμο για τους… αυριανούς θριάμβους.

Τώρα λοιπόν θα δούμε 6 πράγματα που αποφεύγουν αυτοί οι επιχειρηματίες στο τέλος της εργάσιμης ημέρας τους.

1) Δεν αναχωρούν χωρίς σχέδιο για αύριο

Οι επιτυχημένοι Διευθύνοντες Σύμβουλοι σπάνια φεύγουν από το γραφείο χωρίς να σχεδιάζουν έναν οδικό χάρτη για την επόμενη μέρα.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ένα αναλυτικό, λεπτό προς λεπτό πλάνο. Αντίθετα, ορίζουν τις βασικές προτεραιότητές τους και τα καθήκοντα που πρέπει να αντιμετωπίσουν.

Αυτό εξασφαλίζει ότι θα είναι παραγωγικοί το επόμενο πρωί, οπλισμένοι με κίνητρα και συγκεκριμένη κατεύθυνση.

2) Δεν παραβλέπουν την προσωπική τους ευεξία

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι κατανοούν την τεράστια αξία της διατήρησης της σωματικής υγείας και της ψυχικής τους ευεξίας.

Η τακτική άσκηση, ο διαλογισμός ή απλά η αποσύνδεση από τις συσκευές τους είναι συχνά μέρος της ρουτίνας τους μετά την εργασία.

Γνωρίζουν ότι η προσωπική τους υγεία είναι βασικό συστατικό για τη διατήρηση της αντοχής τους, για να κατευθύνουν την εταιρεία τους.

3) Δεν ξεχνούν να αναγνωρίσουν τη σκληρή δουλειά της ομάδας τους

Το τέλος της ημέρας φέρνει επίσης μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τη σκληρή δουλειά των ομάδων. Οι επιτυχημένοι CEOs δεν αφήνουν αυτό το κρίσιμο task ανεκπλήρωτο.

Ένα απλό ευχαριστήριο σημείωμα ή λίγα λόγια εκτίμησης μπορούν να τονώσουν σημαντικά το ηθικό της ομάδας και να παρακινήσει τους εργαζόμενους για την επόμενη μέρα.

Κατανοούν ότι η αναγνώριση των προσπαθειών της ομάδας τους είναι μια επένδυση σε ένα αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό με κίνητρα.

4) Δεν ξεχνούν να μετρήσουν την πρόοδο

Πριν κλείσουν τις πόρτες του γραφείου τους, οι επιτυχημένοι CEO συμμετέχουν σε ένα ζωτικής σημασίας τελετουργικό: Τη μέτρηση της προόδου της ημέρας. Εξετάζουν τα ορόσημα που έχουν επιτευχθεί και αξιολογούν την αποτελεσματικότητα των στρατηγικών που εφαρμόζονται.

Αφορά την κατανόηση της τροχιάς των ενεργειών τους και τον εντοπισμό πιθανών κομματιών για βελτίωση.

Διατηρώντας σταθερή αντίληψη της καθημερινής προόδου, διασφαλίζουν ότι η επιχείρησή τους παραμένει σε τροχιά προς την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων της.

5) Δεν κάνουν το σπίτι τους… δεύτερο γραφείο

Οι επιτυχημένοι διευθύνοντες σύμβουλοι συχνά σέβονται τα όρια μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να παρατείνετε τις ώρες γραφείου μέχρι το βράδυ στο σπίτι, αυτοί οι έμπειροι ηγέτες συνήθως βάζουν όρια.

Αναγνωρίζουν τη σημασία ενός καλά ισορροπημένου τρόπου ζωής για την ψυχική τους ευεξία. Ο χρόνος μακριά από τη δουλειά λειτουργεί ως «κουμπί επαναφοράς», επιτρέποντάς τους να επιστρέψουν την επόμενη μέρα με μια ανανεωμένη αίσθηση ενέργειας και εστίασης.

6) Δεν κρατούν τις ανησυχίες τους για τον εαυτό τους

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι μπορεί να φαίνονται σαν… ανίκητοι υπερήρωες, αλλά πιστέψτε το, έχουν και αυτοί τα άγχη τους. Αυτό που τους ξεχωρίζει είναι ότι δεν αμβλύνουν αυτές τις ανησυχίες.

Έχουν έναν έμπιστο κύκλο – θα μπορούσαν να είναι οι μέντορες τους, οι συνεργάτες τους ή ένας business coach – με τον οποίο μοιράζονται και συζητούν τις ανησυχίες τους.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − eight =