αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι περισσότεροι managers δεν ξέρουν να coachάρουν τα μέλη της ομάδας τους

Οι περισσότεροι managers δεν ξέρουν να coachάρουν τα μέλη της ομάδας τους

Είσαι καλός στο να coachάρεις τους υπαλλήλους σου; Οι περισσότεροι managers απαντούν «ναι» σε αυτή την ερώτηση. Αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα, όπως σημειώνει το Harvard Business Review: Οι managers τείνουν να πιστεύουν ότι coachάρουν, όταν στην πραγματικότητα απλώς λένε στους υπαλλήλους τους τι να κάνουν.

Σύμφωνα με τον Sir John Whitmore, ηγετική φυσιογνωμία στο executive coaching, ο ορισμός του coaching είναι «να ξεκλειδώνεις τις δυνατότητες ενός ατόμου, για να μεγιστοποιήσει τη δική του απόδοση». Όταν γίνεται σωστά, η καθοδήγηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στο engagement των εργαζομένων.

Σύμφωνα με μελέτη, οι περισσότεροι managers δεν καταλαβαίνουν τι είναι πραγματικά το coaching . Τα καλά νέα είναι ότι οι managers μπορούν να βελτιώσουν τις προπονητικές τους δεξιότητες σε σύντομο χρονικό διάστημα (15 ώρες), αλλά πρέπει να επενδύσουν αρχικά στο να μάθουν πώς να προπονούν.

Πως μπορεί κάποιος να εκπαιδευτεί για να γίνει καλύτερος coach; Υπάρχουν 9 leadership coaching skills που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

-Ακρόαση

-Ερωτήσεις

-Παροχή feedback

-Βοήθεια με τον καθορισμό στόχων

νσυναίσθηση

-Αφήνοντας τον μαθητευόμενο να καταλήξει στη δική του λύση

αναγνωρίζοντας και επισημαίνοντας τα δυνατά σημεία

-Παροχή υποδομής

νθάρρυνση μιας προσέγγισης με επίκεντρο τη λύση

Το θετικό, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, είναι ότι ένας manager μπορεί να μάθει να coachάρει. Ωστόσο, πρέπει να επενδύσετε σε κάποια μορφή εκπαίδευσης. Ακόμη και ένα σύντομο μάθημα που στοχεύει στις σωστές δεξιότητες μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα coaching skills των managers.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + nineteen =