αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι οργανωμένοι άνθρωποι κάνουν αυτές τις 5 κινήσεις στο τέλος κάθε ημέρας

Οι οργανωμένοι άνθρωποι κάνουν αυτές τις 5 κινήσεις στο τέλος κάθε ημέρας

Όλοι έχουμε συνήθειες, αλλά μερικές φορές αυτές οι συνήθειες είναι πιο εποικοδομητικές και ωφέλιμες από ό,τι τους πιστεύουμε.

Μπορεί να κοιτάξετε πίσω τη μέρα σας και να δυσκολευτείτε να καταλάβετε πώς καταφέρατε να τα κάνετε όλα ή να αισθάνεστε αβέβαιοι εάν η βραδινή σας ρουτίνα είναι όσο πιο παραγωγική θα μπορούσε να είναι.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν οι συνήθειές σας στο τέλος της ημέρας σας προετοιμάζουν για επιτυχία ή εάν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης;

Εδώ είναι 5 πράγματα που κάνουν οι εξαιρετικά οργανωμένοι άνθρωποι στο τέλος κάθε μέρας.

1) Προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα

Οι οργανωμένοι άνθρωποι ασχολούνται με τον προγραμματισμό. Καταλαβαίνουν ότι ένα επιτυχημένο αύριο ξεκινά… με τις προετοιμασίες που γίνονται σήμερα.

Μπορεί να τους δείτε να ετοιμάζουν τα ρούχα τους για την επόμενη μέρα, να ετοιμάζουν το μεσημεριανό τους γεύμα ή ακόμα και να σημειώνουν τη λίστα με τις υποχρεώσεις τους για αύριο. Αυτό δεν τους εξοικονομεί μόνο χρόνο το πρωί, αλλά τους δίνει επίσης μια σαφή αίσθηση κατεύθυνσης και σκοπού καθώς ξεκινούν τη μέρα τους.

Αυτό το νυχτερινό τελετουργικό δεν έχει να κάνει με την εμμονή ή τον έλεγχο. Πρόκειται για την ελαχιστοποίηση του πρωινού στρες και τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας. Δίνει ώθηση για την ημέρα τους και τους δίνει ένα προβάδισμα σε όποιες προκλήσεις μπορεί να συναντήσουν.

2) Σκέφτονται την ημέρα τους

Είναι ένα ισχυρό εργαλείο και οι άνθρωποι με καλή οργάνωση ξέρουν πώς να το χρησιμοποιούν προς όφελός τους. Στο τέλος της ημέρας, αφιερώνουν λίγα λεπτά για να ανατρέξουν στο τι έχουν καταφέρει, ποιες προκλήσεις αντιμετώπισαν και πώς διαχειρίστηκαν αυτές τις προκλήσεις.

Αυτό δεν έχει να κάνει με το να μένει κάποιος στα λάθη ή να απολαμβάνει τα επιτεύγματα. Πρόκειται για την απόκτηση πληροφοριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτιστοποίηση της μελλοντικής απόδοσης.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να περιλαμβάνει την επανεξέταση της λίστας υποχρεώσεών τους για να δουν ποιες εργασίες ολοκληρώθηκαν και ποιες πρέπει να μετακινηθούν στην επόμενη μέρα. Θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει ημερολόγιο για τις εμπειρίες τους ή απλά να κάθονται ήσυχα και να σκέφτονται την ημέρα.


3) Δίνουν προτεραιότητα στον ύπνο

Είναι γνωστό ότι ο ύπνος παίζει κρίσιμο ρόλο στη συνολική υγεία και ευεξία μας. Επηρεάζει τη διάθεση, τη μνήμη και τη γνωστική μας λειτουργία. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη απόδοση και παραγωγικότητα, ενώ ένας καλός βραδινός ύπνος μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και την απόδοση της μνήμης.

Τα άτομα με καλή οργάνωση φροντίζουν να κοιμούνται επαρκώς κάθε βράδυ. Κατανοούν ότι η καλή ξεκούραση είναι το κλειδί για τη διατήρηση των επιπέδων παραγωγικότητάς τους, γι’ αυτό το δίνουν προτεραιότητα. Έχουν μια σταθερή ώρα ύπνου και δημιουργούν ένα περιβάλλον που είναι ευνοϊκό για ποιοτικό ύπνο – ένα δροσερό, σκοτεινό δωμάτιο, ένα άνετο κρεβάτι και μια γαλήνια ατμόσφαιρα.

4) Αποσυνδέονται

Καταλαβαίνουν ότι η συνεχής συνδεσιμότητα μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση. Γνωρίζουν ότι το μυαλό τους χρειάζεται χρόνο για να ξεκουραστεί, να περιπλανηθεί, να φανταστεί πράγματα, χωρίς τον αδιάκοπο ήχο των ειδοποιήσεων ή το δέλεαρ του ατελείωτου ψηφιακού περιεχομένου.

Έτσι, στο τέλος κάθε μέρας, αποσυνδέονται. Αφήνουν τις συσκευές τους μακριά. Αφήνουν τα email τους να περιμένουν μέχρι το πρωί. Αντιστέκονται στην παρόρμηση να κάνουν scroll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ”για μια τελευταία φορά”.

Αντίθετα, μπορεί να διαβάσουν ένα βιβλίο ή απλά να κάτσουν για λίγο σιωπηλοί. Δίνουν στον εαυτό τους την άδεια να μην είναι διαθέσιμοι, να μείνουν μόνοι με τις σκέψεις τους. Και βγαίνουν από αυτή την ψηφιακή αποτοξίνωση ανανεωμένοι και έτοιμοι για τις προκλήσεις μιας νέας μέρας.

5) Αφήνουν χώρο για το απρόσμενο

Όταν σκεφτόμαστε τους πολύ οργανωμένους ανθρώπους, συχνά φανταζόμαστε αυστηρά προγράμματα και άκαμπτες ρουτίνες. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτά τα άτομα καταλαβαίνουν την αξία του να αφήνεις χώρο στον αυθορμητισμό.

Ενώ έχουν τις ρουτίνες και τις συνήθειές τους, γνωρίζουν επίσης ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη. Μερικές φορές, οι καλύτερες ιδέες έρχονται σε απροσδόκητες στιγμές. Μερικές φορές, οι πιο αξέχαστες εμπειρίες είναι αυτοσχέδιες.

Έτσι, στο τέλος της ημέρας, δεν σχεδιάζουν μόνο την επόμενη. Αφήνουν επίσης κάποια ανοιχτά χρονικά πλαίσια – για απροσδόκητες ευκαιρίες, για δημιουργικές ιδέες ή απλώς για αναψυχή και χαλάρωση.

Συνειδητοποιούν ότι ο υπερβολικός προγραμματισμός μπορεί να οδηγήσει σε άγχος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + two =